Tramps ievēro karantīnu pēc padomnieces inficēšanās ar Covid-19

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdienas vakarā paziņojis, ka viņš ievēros karantīnu, jo vienai no viņa padomniecēm konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Hopai Hiksai, "kas tik smagi strādā, pat atsakoties no visīsākā pārtraukuma, tikko bijis pozitīvs Covid-19 tests. Briesmīgi!" tviterī pavēstījis Tramps.

"Pirmā lēdija un es gaidām mūsu analīžu rezultātus. Līdz tam mēs atradīsimies karantīnas procesā," piebildis Baltā nama saimnieks.

Tramps nav precizējis, cik ilgi viņš ievēros pašizolāciju.

Kā ziņots, Hiksa otrdien kopā ar Trampu bija prezidenta lidmašīnā "Air Force One", ar kuru Tramps devās uz Klīvlendu, lai piedalītos pirmajās prezidenta vēlēšanu debatēs ar Džo Baidenu.

Hiksa bija kopā ar Trampu arī trešdien helikopterā "Marine One", kad Tramps pēc mītiņa Minesotas štatā lidoja atpakaļ uz Balto namu.

Tramps ir izteicies, ka jaunā koronavīrusa pandēmijā, kas prasījusi vairāk nekā 200 000 amerikāņu dzīvības, ASV ļaunākais jau ir aiz muguras. Viņš reti valkā sejas masku, atzīmējot, ka viņam bieži tiek veikti Covid-19 testi.

Viņa administrācijas veselības eksperti gan izteikuši mazāk rožainus vērtējumus par pandēmiju, un prezidents ir asi kritizēts par lielu mītiņu rīkošanu, kuros tikai daži no viņe piekritējiem valkā maskas. 

Atbildot uz jautājumu par Hiksu, Baltā nama preses sekretārs Džads Dīrs sacīja, ka "prezidents ļoti nopietni uztver pats savu un jebkura, kas strādā viņa un amerikāņu tautas atbalstam, veselību un drošību". 

Dīrs sacīja, ka Baltais nams cenšas sekot procedūrām "ekspozīcijas uz Covid-19 ierobežošanai, cik vien iespējams, gan [Baltā nama] kompleksā, gan prezidenta ceļošanas laikā".

31 gadu vecā Hiksa, kas no 2017. līdz 2018.gadam bija Baltā nama komunikāciju direktore, no šī gada februāra ir Trampa padomniece. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu