Nākamvasar festivālā "Rīga Jūrmala" uzstāsies operdziedātāja Renē Fleminga

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Simfonisko orķestru festivāls "Rīga Jūrmala" nākamā gada vasarā izskanēs četrās nedēļas nogalēs no 16. jūlija līdz 29. augustam, informē organizatori. Centrālais notikums - slavenās operdziedātājas Renē Flemingas (Renée Fleming) koncerts.

Festivālā piedalīsies pasaules līmeņa simfoniskie orķestri un diriģenti, kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un diriģents Džons Eliots Gārdiners, Čikāgas simfoniskais orķestris un Rikardo Muti, Karaliskais "Concertgebouw" orķestris un Daniels Hārdings, kā arī Sanktpēterburgas filharmonijas orķestris un diriģents Jurijs Temirkanovs.

20 koncertos piedalīsies arī pianiste Juidzja Vana, kura uz Dzintaru koncertzāles skatuves viesojās arī festivāla atklāšanas sezonā, islandiešu pianists Vikingurs Olafsons, sers Andrāšs Šifs un norvēģu pianists Leifs Ūve Andsness, Jefims Bronfmans, Arkādijs Volodoss un Anabela Tveita. Tāpat festivālā uzstāsies čellists Trulss Mjorks un vijolnieks Reno Kapisons, kā arī tādi izcili operdziedātāji kā soprāns Renē Fleminga, basbaritons Brīns Terfels, baritons Matiass Gerne un mecosoprāns Alise Kūta, akcentēja rīkotāji.

Dienas koncertos uz "Lielās ģildes" skatuves uzstāsies jauni mākslinieki, tostarp pianisti Džordžs Lī, Daumants Liepiņš, izraēliešu pianists Joavs Levanons, Behzods Abduraimons un Aleksandrs Kantorovs, kā arī vijolnieks Daniels Lozakovičs. Tāpat arī šajā sezonā uz "Lielās ģildes" skatuves muzicēs vokālā grupa The King’s Singers.

Organizatori pavēstīja, ka festivāla formāts saglabās savu līdzšinējo māksliniecisko konceptu, piedāvājot minifestivālu sēriju četrās nedēļas nogalēs un norisinoties Rīgā un Jūrmalā no 2021. gada 16. jūlija līdz 29. augustam.

Mūzikas festivāla "Rīga Jūrmala" izpilddirektore Zane Čulkstēna uzsvēra: lai arī globālā situācija joprojām ir neskaidra, festivāla komanda ar pārliecinošu un pozitīvu skatu raugās nākotnē un izlēmuši festivāla programmu izziņot jau laikus. Tas paveikts tādēļ, lai sniegtu atbalstu māksliniekiem, klasiskās mūzikas industrijai un reģionam kopumā.

"Esmu ļoti pateicīga mūsu atbalstītājiem un partneriem, viņu dēļ mēs jau tagad varam sākt darbu pie jaunās festivāla sezonas. Mēs darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, lai nodrošinātu, ka nākamvasar gan vietējā, gan starptautiskā auditorija varētu baudīt drošu un visaugstākās kvalitātes kultūras pieredzi," uzsvēra Čulkstēna.

Festivāla mākslinieciskais vadītājs Martins Engstrēms pavēstīja, ka līdzīgi kā iepriekšējā festivāla sezonā, arī nākamvasar festivāls solās būt īpašs vairāku iemeslu dēļ. Engstrēms pauda pateicību tiem māksliniekiem, kuri bija gatavi pārapstiprināt jau iepriekš izziņotos koncertus, kuri šajā sezonā nevarēja izskanēt, tā pievienojoties tiem māksliniekiem, kuru uzstāšanās plānota jau kopš festivāla atklāšanas sezonas.

"Tāpat arī mēs turpināsim sadarboties ar šiem izcilajiem māksliniekiem festivāla izglītības programmas ietvaros, kas šovasar veiksmīgi norisinājās tiešsaistē,"

akcentēja Engstrēms.

2021. gadā Rīgas Jūrmalas mūzikas festivāls turpinās mūzikas izglītības iniciatīvu, kas tiek organizēta sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju - valsts izcilības centru klasiskās mūzikas izglītībā.

Festivāla rīkotāji norādīja, ka "Rīga Jūrmala" akadēmija jaunajiem un talantīgajiem mūziķiem no Latvijas un ārvalstīm sniegs iespēju tikties ar māksliniekiem festivāla laikā un piedalīties mūzikas meistarklasēs, tostarp ar pasaules līmeņa izpildītājmāksliniekiem un orķestra mūziķiem no 2021. gada programmas, kā, piemēram, pianistiem Andrāšu Šifu un Leifu Ūvi Andsnesu, kuri jau apstiprinājuši savu dalību.

Publiskā biļešu tirdzniecība tiks sākta 2020. gada 1. oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu