Sirmo kara veterānu Džonu Rembo labāk nekaitināt (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Stalone un Džons Rembo jaunajā filmā cīnās pret Meksikas narkokarteli
Stalone un Džons Rembo jaunajā filmā cīnās pret Meksikas narkokarteli Foto: Ekrānuzņēmums

Lai arī kino kritiķi pret Holivudas leģendu - aktieri  Silvestru Staloni (Sylvester Stallone) ir bijuši nesaudzīgi, tas nav traucējis 74 gadus vecajam aktierim ar savām asa sižeta filmām nopelnīt miljonus. Viņa nesenākais veikums - stāsts par Vjetnamas kara veterānu Džonu Rembo - "Rembo. Pēdējās asinis" (Rambo: Last Blood) - tagad skatāms arī "LMT Viedtelevīzijā". 

Atgādinām, ka pirmo reizi Stalone Rembo titullomā parādījās 1982. gadā, kad tika ekranizēts Deivda Morela (David Morrell) romāns "First Blood", kas stāsta par Vjetnamas kara veterānu, kuram ir grūtības pielāgoties civiliedzīvotāja dzīvei. Aktieris Džona Rembo lomā atgriezās 1985. gada filmā "Rambo: First Blood Part II" ("Rembo 2"), 1988. gada filmā "Rambo III" ("Rembo 3") un pēc vairākiem gadiem vēlreiz 2008. gada filmā "Rambo IV" ("Rembo 4").

Jaunākajā sērijā kara veterāns stājas pretī meksikāņu narkokartelim. Filma uz lielā ekrāna iznāca 2019. gada septembrī un nopelnīja nepilnus 92 miljonus dolāru (budžets - 50 miljoni).

Foto: Aktieris Silvestrs Stalone.

Ja ar otru savu populāro ekrāna varoni - bokseri Rokiju aktieris ir ticis galā puslīdz cienījami, proti, jaunākajās Rokija filmās bokseris pats ringā vairs nedodas, bet trenē jauno paaudzi, tad ar Rembo situācija nav tik vienkārša. Kad notika "Rembo. Pēdējās asinis" filmēšana, Stalone jau bija sasniedzis cienījamu vecumu - 72 gadus, taču atteikties no tuvcīņu ainām, no šaušanām un duršanām viņš tomēr nav gatavs. 

Tiesa, vēl 2010. gadā Stalone ļoti šaubījās, vai Rembo stāsts turpināsies. 

"Domāju, ka ar Rembo viss ir beidzies, nedomāju, ka būs vēl kāda filma," viņš teicis kādā intervijā. "Biju 99% pārliecināts, ka taisīšu filmu... bet jūtu, ka, līdzīgi kā ar Rokiju, kura sižetiskā līnija ir noslēgusies, arī Rembo ir atgriezies mājās. Lai viņš dotos pretī jauniem izaicinājumiem? Nezinu, vai tas ir nepieciešams." 

Tomēr jauna filma tapa. Notikumi uz ekrāna risinās vienpadsmit gadus pēc notikušā Mjanmā - 2008. gada filmā, kur Rembo nolika pie vietas vietējos nemierniekus. Tagad sirmais kara veterāns dzīvo Arizonā, sava mirušā tēva zirgu fermā kopā ar senu draudzeni Mariju (Adriana Barraza, Babel) un viņas mazmeitu Gabrielu (Yvette Monreal).

"Rembo. Pēdējās asinis"
"Rembo. Pēdējās asinis" Foto: kadrs no filmas

Kad Gabrielu Meksikā nolaupa vietējā narkokarteļa vīri, Džons Rembo steidz palīgā. 

Kad noziedznieki nolemj uzbrukt veterāna fermai, viņš tam ir gatavs. 

Stalones varonis ir sagatavojis neģēļiem dažādas lamatas, kas dažiem kritiķiem lika asprātīgi minēt, ka Stalone ir daudzreiz skatījies populāro bērnu komēdiju "Viens pats mājās" ("Home Alone").

Kā vienmēr, ļaundari filmā tiek stereotipizēti - rodas sajūta, ka visi meksikāņi ir izvarotāji un slepkavas, taču tāda ir šo filmu "veiksmes formula". Rembo viens pret visu pasauli, paveic to, ko visa Amerika nespēj sakārtot. 

Vai šīs tiešām ir pēdējās Rembo asinis? Laiks rādīs. 

Noskaties filmas reklāmas rullīti.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu