Islandes valdība piedāvā stipendijas valodas apguvei universitātē Reikjavikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Islandes valdība piedāvā stipendijas valodas apguvei Islandes universitātē Reikjavikā cilvēkiem ar priekšzināšanām islandiešu valodā, informēja Valsts izglītības attīstības aģentūrā (VIAA).

Paziņojumā VIAA mājaslapā minēts, ka līdz šā gada 1.decembrim studenti no 27 valstīm, tai skaitā arī no Latvijas, var pieteikties Islandes valdības stipendijām, lai apgūtu mūsdienu islandiešu valodu kā otro svešvalodu Islandes universitātē Reikjavikā 2021./2022.akadēmiskajā gadā.

Stipendiju programmu administrē Ārni Magnusona Islandes studiju institūts un katru gadu periodā no 1.septembra līdz 30.aprīlim piedāvā aptuveni 17 stipendijas.

Aģentūrā klāstīja, ka mūsdienu islandiešu valodas apguves programma iekļauj sevī gan teorētiskās zināšanas, gan praktiskās iemaņas. Praktiskajā daļā studenti mācās runāt, lasīt un rakstīt modernajā islandiešu valodā, savukārt teorētiskajā daļā studenti iedziļinās valodas akadēmiskajos aspektos un pēta literatūru un islandiešu valodas vēsturi.

Mācību programmā ir iekļauta gan mūsdienu, gan vēsturiskā islandiešu literatūra, kā arī studenti tiek iepazīstināti ar islandiešu valodas tulkošanu.

Lai pieteiktos Islandes valdības stipendijām, studentam ir jābūt pabeigtam vismaz vienam studiju gadam augstskolā, kā arī jābūt islandiešu valodas priekšzināšanas atbilstoši bakalaura studiju programmas "Islandiešu valoda kā otrā svešvaloda" prasībām. Priekšroka tikšot dota kandidātiem jaunākiem par 35 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu