Austrumu slimnīca plāno atvērt papildu trīs Covid-19 analīžu paņemšanas punktus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Nacionālās mikrobioloģijas references laboratorija stacionārā "Latvijas Infektoloģijas centrs".
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Nacionālās mikrobioloģijas references laboratorija stacionārā "Latvijas Infektoloģijas centrs". Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai adresētu pieaugošo pieprasījumu pēc Covid-19 testiem, tiek plānots atvērt papildu trīs Covid-19 analīžu paņemšanas punktus, pavēstīja Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas klientu apkalpošanas daļas vadītāja Agrita Junkere.

Līdz ar citu Covid-19 analīžu pieņemšanas punktu nodrošinātāju kapacitātes celšanu arī Austrumu slimnīca plāno atvērt papildu trīs punktus, kas nozīmē, ka tādā gadījumā slimnīca nodrošinātu kopumā piecus analīžu paņemšanas punktus.

Vienlaikus Junkere atklāja, ka patlaban visos slimnīcas paraugu paņemšanas punktos ir izveidoti pieraksti līdz 10.oktobrim. Protams, pa vidu ik pa laikam kāds atsakās, līdz ar to pastāv iespēja, ka pierakstīties sanāks arī ātrāk, piebilda Junkere.

Viņa tostarp skaidroja, ka

ir gadījumi, kad persona neierodas uz pierakstu, to neatceļot. Lai gan ir grūti pateikt, cik bieži tas notiek, slimnīcā šī problēma vērojama aptuveni no 4% līdz 7% gadījumu.

Lai vērstu cilvēku uzmanību uz to, ka neierašanās gadījumā pieraksts ir jāatceļ, slimnīcas zvanu centrs sūta īsziņas un sazinās ar cilvēkiem, kuri sarunājuši pierakstus. "Šobrīd mēs vēl nepraktizējam, bet ir arī iespēja izsūtīt automātiskas īsziņas," piebilda Junkere.

Pēdējā laikā novērojams pieaugums pieprasījumā pēc Covid-19 testiem. To pavēstīja arī "Centrālajā laboratorijā". Pēc laboratorijas galvenās speciālistes un ārstes Janas Osītes paustā, kopš mācību gada sākuma testu pieprasījums pieaudzis par 40%. Viņa teica, ka arī "Centrālajā laboratorija" plānoja atvērt papildu pieņemšanas punktus.

Latvijā paraugu paņemšanu Covid-19 izmeklējumiem nodrošina SIA "Centrālā Laboratorija", kas šo iespēju piedāvā kopumā 20 pieņemšanas punktos, SIA "E.Gulbja Laboratorija", kas nodrošina piecas paraugu pieņemšanas vietas, un Austrumu slimnīca, kuras pārraudzībā līdz šim bijuši divi pieņemšanas punkti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu