Valmieras tehnikums Covid-19 uzliesmojuma dēļ vismaz uz divām nedēļām pāries uz attālinātajām mācībām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skolas telpas. Ilustratīvs attēls.
Skolas telpas. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Valmieras tehnikums Covid-19 uzliesmojuma dēļ no pirmdienas, 5.oktobra, pilnā apmērā pāries uz attālinātajām mācībām, pastāstīja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Kristīne Melece. 

Viņa pastāstīja, ka iepriekš Valmieras tehnikumā bija konstatēts viens Covid-19 inficēšanās gadījums skolēnam. Pēc tā 2.oktobrī tika veikti testi visiem pedagogiem un administrācijas darbiniekiem. Izglītības iestāde 3.oktobrī saņēmusi informāciju, ka desmit testētie inficēti ar Covid-19. 

Informācija Valmieras tehnikuma mājaslapā liecina, ka, sākot ar 5.oktobri, izglītības iestāde pāriet uz C modeļa mācībām, kas nozīmē attālinātās mācības pilnā apmērā. Ja netiks saņemti citi norādījumi no Slimību profilakses un kontroles centra, tad sākotnēji šādā režīmā izglītības iestāde plāno strādāt līdz 18.oktobrim. Līdz šim datumam atcelti visi izglītības iestādē plānotie pasākumi.

Kopskaitā inficētās personas, kuras saistītas ar izglītības iestādi, ir 14. No visiem inficētajiem astoņām personām slimība norit bez simptomiem.

Izglītojamajiem, kuri atrodas prakses vietās, obligāti veic Covid-19 testu. Negatīva testa gadījumā izglītojamajiem, saskaņojot ar izglītības iestādi un darba devēju, atļauts turpināt praksi.

Kā liecina informācija tehnikuma mājaslapā, dienesta viesnīcā dzīvojošajiem izglītojamajiem atļauts paņemt nepieciešamos mācību līdzekļus. Savukārt dzīvošana dienesta viesnīcā izglītojamajiem pieļaujama, uzrādot negatīvu Covid-19 testu, kas datēts ne agrāk kā ar 2.oktobri.

Ja darbinieki nav noteikti kā inficēto kontaktpersonas, darbu drīkst veikt atrodoties izglītības iestādē. Inficētos un to kontaktpersonas nosaka SPKC, sazinoties ar katru personīgi.

Valmieras tehnikums aicina visus izglītības iestādē izglītojamos veikt Codi-19 pārbaudes.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī, veicot kopumā 2544 Covid-19 testus, Latvijā atklāti 67 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina SPKC apkopotie dati. Valmierā inficēto skaits sasniedzis 14.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu