Navaļnija reitings gada laikā pieaudzis divas reizes (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija reitings gada laikā palielinājies divas reizes - šobrīd Navaļnija aktivitātes pozitīvi vērtē 20% Krievijas iedzīvotāju, secināts sabiedriskās domas izpētes organizācijas “Levadas centrs” veiktajā iedzīvotāju aptaujā. 

Tikmēr Navaļnija aktivitātes negatīvi vērtē 50% respondentu, bet vēl 18% Krievijas iedzīvotāju atzīst, ka par tādu Navaļniju neko nav dzirdējuši.

Par Navaļnija saindēšanu dzirdējuši 77% respondentu, tomēr tikai 18% šo cilvēku rūpīgi seko informācijai par Navaļnija indēšanas lietas attīstību.

Apgalvojumam, ka Navaļnijs ticis apzināti saindēts, piekrīt 25% respondentu, bet nepiekrīt - 42%. 

30% no respondentiem, kas domā, ka Navaļnijs tika saindēts apzināti, uzskata, ka par šo uzbrukumu atbildīgas ir Krievijas varas iestādes.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo atzinumu vēlāk apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas.

22.septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu.

Navaļnijs intervijā Vācijas medijam “Der Spiegel” paziņoja, ka aiz viņa saindēšanas stāv Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu