2020.gada balvu Rīgas arhitektūrā saņem "Hanzas perons"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Edijs Pālens

2020.gada balvu Rīgas arhitektūrā saņēmis "Hanzas perons", informē sabiedrisko attiecību konsultants Jānis Jekševics.

Balva pasniegta par inovatīvu pieeju un izsmalcinātiem arhitektūras risinājumiem, pārveidojot industriālo mantojumu par jaunu kultūras vietu Rīgā. Balva pasniegta arhitektiem Reinim Liepiņam, Ilzei Liepiņai, Ievai Landmanei, Ievai Lejai, Aināram Plankājam, Mārtiņam Ostaņēvičam, Jurģim Prikulim, Ģirtam Kūlam.

Papildus gada balvai Rīgas pilsētas arhitekta birojs piešķīra 14 atzinības par izcilību atsevišķu objektu arhitektūrā.

Žūrija īpaši atzīmējusi Anniņmuižas apkaimes un radošās iniciatīvas biedrību "Riga Annenhof" par aktīvismu Anniņmuižas dzīvojamās ēkas un parka saglabāšanā par apkaimes kultūras vietu.

"Vēlos atzīmēt privāto investīciju īpatsvaru starp finālistiem un izcelt objektus ar paaugstinātu pienesumu pilsētvides kvalitātei, kuri demonstrē attieksmi un piedāvā risinājumus, kā rūpēties par labāku dzīves kvalitāti rīdziniekiem. Starp labākajiem arī aktuāli mājokļu projekti, veidojot kvalitāti un daudzveidību Rīgai tradicionālas apbūves struktūras atjaunošanā un pilnveidošanā," uzsver Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis.

Arhitektūras sasniegumu skati organizē pašvaldības aģentūra "Rīgas pilsētas arhitekta birojs" sadarbībā ar Rīgas domes struktūrvienībām un partneriem.

Uz galveno balvu pretendēja arī tirdzniecības centra "Alfa" priekšlaukums, daudzdzīvokļu ēka Ausekļa ielā 14, "Veselības centra 4" ēka Baznīcas ielā 18, ražošanas un biroju ēka Bukultu ielā 11, pārbūvētais skvērs Dzirnavu ielā 33, Daudzdzīvokļu ēku pagalmi Jāņa Asara ielā 12, par daudzdzīvokļu māju pārbūvētā telefonu centrāles ēka  Jaunsaules ielā 1, daudzdzīvokļu ēkas kuģu ielā 15, prettrokšņu valnis gar Gustava Zemgala gatvi, dzīvokļu ēka Mūrnieku ielā 12A, dzīvokļu ēkas nometņu ielā 33 un 33A, daudzdzīvokļu ēka Tallinas ielā 86, "Āfrikas savannas" ekspozīcija Nacionālajā Rīgas zooloģiskajā dārzā.

FOTO: Hanzas Perons 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu