Turcijas ārlietu ministrs dodas vizītē uz Azerbaidžānu (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušoglu otrdien apmeklēs Azerbaidžānu, lai apspriestu konfliktu Kalnu Karabahā, paziņojusi Ārlietu ministrija.

Čavušoglu darba vizītes laikā tiksies ar prezidentu Ilhamu Alijevu un ar savu Azerbaidžānas kolēģi "arī apmainīsies viedokļiem par pašreizējo situāciju Armēnijas okupētajā Azerbaidžānas Kalnu Karabahas reģionā", teikts ministrijas paziņojumā.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pirmdien pauda cerību, ka Turcija izmantos savu ietekmi uz Azerbaidžānu, lai apturētu karadarbību Kalnu Karabahā.

Iepriekš Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans aicināja Baku turpināt karadarbību, kamēr netiks atgūtas pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumā zaudētās teritorijas.

Kā ziņots, 27.septembrī uz Kalnu Karabahas faktiskās robežas sākās smagas kaujas ar Azerbaidžānas spēkiem. Abas puses karadarbības sākšanā apsūdz viena otru. Tiek ziņots, ka Azerbaidžānas spēkiem palīdz Turcijas bruņoto spēku virsnieki un Turcijas organizēti kaujinieki no Sīrijas.

Azerbaidžānas un Armēnijas starpā valda naidīgas attiecības kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem, kad notika karš par galvenokārt armēņu apdzīvoto Kalnu Karabahu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu