Kāds britu vīrietis pārveido 700 gadus senu alu par mūsdienīgu mitekli (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/itsjakecloke

Kādam  britu kungam ir izdevies radīt mūsdienīgu namu 700 gadus senā, ar rokām izraktā alā. Patlaban ala kā naktsmājas tiek izīrēta ceļotājiem. 

Kad britam Andželo Mastropietro 29 gadu vecumā konstatēja multiplo sklerozi, vīrietis nolēma, ka ir pienācis laiks radikāli mainīt savu dzīvi un attieksmi pret to. Vīrietis aizgāja no darba un par 62 tūkstošiem britu mārciņu iegādājās senu alu Vairjas mežā, Vorčesteršīrā, Lielbritānijā. Šo alu cilvēki pirms 700 gadiem bija izrakuši mitekļa ierīkošanai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Rockhouse Retreat (@therockhouseretreatuk) on

Apvienotajā Karalistē dzīvošana klinšu alās nav nekas nedzirdēts vai pārsteidzošs. Šeit arī iepriekšējos gadsimtos daži cilvēki ir veidojuši mājokļus alās, tomēr 1950. gados dzīve alās tika atzīta par cilvēku ērtībām neatbilstošu. Savukārt tieši šis fakts Andželo meta izaicinājumu - viņš vēlējās pierādīt, ka arī alā var ierīkot dzīvošanai ērtas telpas, vēsta britu tabloīds "Today".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Rockhouse Retreat (@therockhouseretreatuk) on

Andželo Mastropietro alu iegādājās 1999. gadā, bet pēc iegādes sākās divus gadus ilga projektēšana. Kad alas pārbūves plāni bija gatavi, kungs astoņu mēnešu laikā pārveidoja alu līdz nepazīšanai, turklāt lielāko daļu darbu Andželo paveica viens pats. Kopumā no alas tika izraustas 70 tonnas akmeņu un šķembu, iegūstot 100 kvadrātmetru plašu dzīvojamo platību. Andželo savā alā ierīkoja četras guļamistabas, ievilka elektrību un kanalizāciju, aprīkoja to ar apsildāmo grīdu un bezvadu internetu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelo Mastropietro (@angelomastropietro) on

Galvenais Mastropietro mērķis bija mainīt britu viedokli par alu mitekļiem. "Mājokļi, kas ierīkoti alās, vēsturiski ir bijuši ļoti nabadzīgu cilvēku mitekļi. Tomēr mūsdienu cilvēki alu arhitektūru vairs neasociē ar nabadzīgo slāni," tā portālam pavēstīja pats alas nama autors Mastropietro. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelo Mastropietro (@angelomastropietro) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jake Cloke (@itsjakecloke) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelo Mastropietro (@angelomastropietro) on

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu