Covid-19: Berlīnē un Frankfurtē nosaka stingrākus pulcēšanās ierobežojumus

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Berlīnē un Frankfurtē stāsies spēkā stingrāki pulcēšanās ierobežojumi un tiks ierobežots bāru un kafejnīcu darbalaiks, otrdien paziņojušas varasiestādes.

Berlīnē stingrāki pulcēšanās ierobežojumi būs spēkā naktī no plkst.23 līdz plkst.6, kad būs atļauts pulcēties maksimums pieciem cilvēkiem no dažādām mājsaimniecībām.

Dienā ārpus telpām joprojām būs atļauts pulcēties līdz 50 cilvēkiem, bet telpās - līdz desmit cilvēkiem.

Līdz šim telpās drīkstēja pulcēties līdz 25 cilvēkiem.

Bāriem, restorāniem un veikaliem ļauts strādāt vēlākais līdz plkst.23.

Izņēmumi būs aptiekas un degvielas uzpildes stacijas, bet tajās vairs nedrīkstēs naktī tirgot alkoholu.

Ierobežojumu mērķis ir izskaust privātas un nelegālas ballītes, ko Berlīnes varasiestādes uzskata par galveno dzinuli jauna koronavīrusa izplatībā.

Jaunie ierobežojumi stāsies spēkā sestdien un ilgs vismaz līdz 31.oktobrim.

Cīņā ar pandēmiju Berlīnē ierobežojumi tika pastiprināti jau pagājušajā nedēļā, tostarp tika noteikta obligāta masku valkāšana birojos.

Taču aizvadīto septiņu dienu laikā Vācijas galvaspilsētā tika reģistrēti aptuveni 1500 jauni inficēšanās gadījumi, dodot varasiestādēm nopietnu pamatu bažām.

Jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits Berlīnē septiņās dienās sasniedzis 44,2 uz 100 000 cilvēku. Pilsētas centrā šis rādītājs ir daudz augstāks nekā priekšpilsētās.

Roberta Koha institūts, kas ir Vācijas slimību kontroles iestāde, norādījis, ka Berlīnē un Brēmenē šis rādītājs ir ievērojami augstāks par valstī vidējo, bet Hamburgā, Ziemeļreinā-Vestfālenē un Hesenē mēreni augstāks par vidējo rādītāju valstī.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, arī Frankfurtē restorāniem aizliegts strādāt ilgāk par plkst.22, aizliegta alkohola lietošana sabiedriskās vietās un noteikta obligāta masku valkāšana iepirkšanās vietās, kur apgrozās daudz cilvēku.

Ierobežojumi cīņā ar pandēmiju pastiprināti arī citur Eiropā.

Beļģijā no piektdienas bez maskām drīkstēs kontaktēties ne vairāk kā trīs cilvēki un visā valstī bāri un restorāni drīkstēs strādāt ne ilgāk kā līdz plkst.23. Līdz šim bez maskām bija atļauts pulcēties līdz pieciem cilvēkiem un ierobežojumi bāriem un restorāniem bija spēkā tikai Briselē.

Beļģijā kopš 20.septembra reģistrēti vairāk nekā 30 000 jauni inficēšanās gadījumi un oktobra pirmajā nedēļā ar Covid-19 hospitalizēti 500 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu