Tiesās uzņēmēju par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 34 383 eiro apmērā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēts uzņēmējs par izvairīšanos no nodokļu nomaksas 34 383 eiro apmērā.

Saskaņā ar celto apsūdzību, apsūdzētais bija kāda uzņēmuma valdes loceklis un saimnieciskās darbības faktiskais veicējs. Apsūdzētā kā uzņēmuma vadītāja pienākums bija aprēķināt maksājamo nodokļu summas, noteiktajā termiņā un pilnā apmērā valsts budžetā nomaksāt nodokļus un nodevas, kā arī kārtot uzņēmuma grāmatvedību, aģentūru LETA informēja prokuratūra.

Lai izvairītos no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas, samazinot valstij maksājamo nodokļu summu, apsūdzētais uzņēmuma vārdā veica fiktīvu darījumu noformēšanu ar citu uzņēmumu, kas saturēja nepatiesu informāciju, neatbilda darījumu faktiskajai norisei, un norādīja šos darījumus uzņēmuma pievienotās vērtības nodokļa deklarācijās.

Tā rezultātā uzņēmums izvairījās no nodokļu nomaksas, neiemaksājot valsts budžetā 34 383 eiro, par šo summu nodarot valstij zaudējumus lielā apmērā.

Tāpat prokurors pieņēmis lēmumu par procesa sākšanu par piespiedu līdzekļa piemērošanu uzņēmumam.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu