Lietuvā pašizolācija būs obligāta pēc atgriešanās no valstīm ar augstu Covid-19 saslimstības rādītāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

 Lietuvā pašizolācija turpmāk būs obligāta tikai pēc iebraukšanas no valstīm, kur Covid-19 saslimstības rādītājs ir vismaz par 10 procentiem augstāks nekā pašā Lietuvā, trešdien nolēmusi valdība.

Līdz šim prasība par pašizolāciju tika attiecināta uz valstīm, kur 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju sasniedzis vismaz 25.

Vērtējot prasību par izolēšanos pēc ierašanās no trešajām valstīm, paredzēts ņemt vērā arī papildu kritērijus - testēšanas apjomu, pozitīvo rezultātu īpatsvaru, informācijas pieejamību un hospitalizācijas rādītājus.

Cilvēkiem, kas ieradīsies Lietuvā no vīrusa smagāk skartajām valstīm, ar zināmiem izņēmumiem pašizolācijā būs jāpavada 14 dienas. Prasība attieksies arī uz cilvēkiem, kuri šīs valstis šķērsojuši tranzītā.

Valdības sēdē arī nolemts turpmāk reģistrēt visus pasākumu dalībniekus neatkarīgi no to skaita. Šī prasība tiks attiecināta arī uz gadatirgiem un pilsētu svētkiem. Līdz šim reģistrācija bija obligāta vienīgi tad, ja pasākuma dalībnieku skaits pārsniedz 300 cilvēkus.

Kā norādījusi iekšlietu ministre Rita Tamašuniene, slimības uzliesmojumā gadījumā jaunā kārtība ļaus vieglāk noskaidrot, ar ko inficētie cilvēki kontaktējušies, un informēt šīs personas par nepieciešamību izolēties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu