"Kamergalerijā" Aijas Bley personālizstāde "Zero Waste"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aija Bley
Aija Bley Foto: Publicitātes foto / TV3

Rīgas "Kamergalerijā", kas atrodas 11. novembra krastmalā 35, 8. oktobrī plkst.19.30 atklās fotogrāfes un kinorežisores Aijas Bley personālizstādi "Zero Waste".

Kā informē biedrības "Grafikas kamera" valdes priekšsēdētāja Ieva Nagliņa, personālizstāde "Kamergalerijā" būs skatāma no 9. oktobra līdz 15. novembrim katru dienu no plkst.12 līdz 18.

Nagliņa uzsvēra, ka izstādē Bley demonstrēs jaunu mākslinieces daiļrades šķautni - darbus, kas tapuši "procesuālā kopdarbā ar dabu un mijiedarbībā ar grafikas tehnikām".

Aija Bley
Aija Bley Foto: publicitātes

Pēc biedrības "Grafikas kamera" valdes priekšsēdētājas paustā, māksliniece šajos darbos strādā ar "zero waste" jeb bezatkritumu ideju un integrē savos darbos "ready-made" principus. Viņas skaidrojumā, tas balstās postmodernisma idejā, ka mākslā tiek izmantots tas, kas jau ir radīts, kā arī mākslas darbs nav kaut kas absolūts, pabeigts un neaizskarams.

"Manā izstādē darbus primāri ir radījis nevis cilvēks, bet dzīvā daba," skaidrojusi māksliniece, norādot, ka darba process balstās dabas dokumentēšanā, atlases veikšanā un pēc tam "pārtulkošanā" dažādās grafikas tehnikās, kā, piemēram, sietspiede, augstspiedums, linogriezums, kokgrebums, dobspiedums, zīmējums, akvarelis un citos.

Izstādes vēstījums akcentē, ka bezatkritumu dzīves ideja svarīga arī mākslas procesā. Pēc izstādes veidotāju paustā, māksliniekam vajadzīga drosme, lai piebremzētu savu ego vienmēr radīt ko jaunu un nebijušu, bet saskatītu neskaitāmās lietas, kas ir mums apkārt, - atdzīvinātu un piepildītu tās ar savu radošo enerģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu