Mercedes-Benz izstrādā elektroauto, kas ar vienu uzlādi var nobraukt 1200 km (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz EQXX
Mercedes-Benz EQXX Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz sākuši tehnoloģiju programmu Vision EQXX, kuras ietvaros dažādu jomu speciālistu komanda izstrādās augstas efektivitātes elektroauto ar neticami lielu gaitas rezervi. Projekta rezultāts provizoriski būs elektromobiļa prototips, kurš ar vienu uzlādes reizi spēj nobraukt pat 1200 kilometru.

Nekādas papildu informācijas par gaidāmo prototipu nav. Partneruzņēmuma Mercedes AMG High Performance Powertrains (tas vācu kompānijai būvē Formula 1 dzinējus) un nākotnes stratēģijas prezentācijas laikā tika parādīts vien gaidāmā prototipa silueta attēls, kā arī paziņots, ka ar pilnām baterijām tas varēs aizbraukt no Pekinas līdz Šanhajai, kas ir pat nedaudz vairāk nekā 1200 kilometri.

Spriežot pēc ilustratīvajiem attēliem, prototipa EQXX izstrādātāji ar spēka agregātiem vien neaprobežosies, jo auto ievērojami atšķirsies no citiem sērijveida modeļiem un iegūs izstieptu plūdlīnijas virsbūvi kā konceptuālajam Concept IAA.

Foto: Mercedes-Benz

Gaidāms, ka EQXX tiks konstruēts uz jaunās lielo elektroauto modulārās platformas, uz kura bāzēti arī gaidāmie lielās klases sedans ar stiklotu aizmugurējo vāku EQS, krosovers EQS, kā arī citi modeļi.

Prototipa 800 voltu baterija atbalstīs 250 kW uzlādi, tātad enerģijas rezerves ievērojama attāluma veikšanai auto spēs "uzkrāt" ļoti īsā laikā. Tāpat automobilim tiek solīti pastāvīgo magnētu sinhronie elektromotori, kas riteņus piedzīs caur divu pakāpju transmisiju. 

Lielu daļu prototipā īstenoto ideju Mercedes-Benz ar laiku ieviesīs arī sērijveida automobiļos. Tas notiks pakāpeniski, taču elektrifikācija strauji uzņem apgriezienus. Jau tuvākajā laikā Mercedes-Benz plāno izlaist krosoverus EQA un EQB, minētos EQS paveidus, kā arī automobiļus ar apzīmējumu EQE.

Mercedes-Benz EQS saime testos
Mercedes-Benz EQS saime testos Foto: Mercedes-Benz
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu