Lielbritānija un Nīderlande atbalsta sankciju noteikšanu Krievijai par Navaļnija indēšanu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas un Nīderlandes ārlietu ministrijas paudušas atbalstu Vācijas un Francijas ierosinājumam noteikt sankcijas Krievijas amatpersonām, kas atbildīgas par Krievijas politiķa Alekseja Navaļnija indēšanu ar nervus paralizējošo vielu “Novičok”, vēsta Krievijas medijs “Meduza”. 

Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs pavēstījis, ka Lielbritānija ir kopā ar tās partneriem Vācijā un Francijā vienotā reakcijā uz Navaļnija indēšanu. 

Tikmēr Nīderlandes ārlietu ministrs Stefs Bloks tviterī paziņoja, ka Nīderlande piekrīt Francijas un Vācijas uzskatam, ka par Navaļnija indēšanu atbildīgas ir Krievijas varas iestādes. 

Kā ziņots, Vācija trešdien brīdināja Krieviju, ka sankciju piemērošana tai ir neizbēgama, ja tā nesadarbosies un nelīdzēs noskaidrot saindēšanas apstākļus. 

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite". 

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. 

Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas un Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija (OPCW). 

22.septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts. 

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu