Britu karaļnama pirmā tikšanās kopš pandēmijas sākuma - ar Zelenski (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ar kundzi Oļenu trešdien viesojās Bekingemas pilī, kur viņus uzņēma Kembridžas hercogu pāris.

"Kembridžas hercogam un hercogienei šodien Bekingemas pilī bija tikšanās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski un pirmo lēdiju Oļenu Zelensku," trešdien vēstīja pāra oficiālais "Twitter" konts.

Britu mediji vēsta, ka princis Viljams un viņa sieva Keita tikšanās laikā pārstāvēja 94 gadus veco Lielbritānijas karalieni Elizabeti II, kura Covid-19 pandēmijas laikā uzturas Vindzoras pilī un samazinājusi pasākumu skaitu, kuros piedalās.

Tikšanās notika Bekingemas pils krāšņajā Troņa istabā. Tā ir pirmā valsts līdera pieņemšana, ko Kembridžas hercogi rīkojuši kopš Covid-19 ierobežojumu ieviešanas Lielbritānijā. Tikšanās laikā netika valkātas maskas, taču tās dalībnieki nesarokojās un ievēroja distanci.

Zelenskis devies divu dienu vizītē uz Lielbritāniju. Ceturtdien viņš ar britu premjeru Borisu Džonsonu parakstīs vienošanos par politisko, brīvās tirdzniecības un stratēģisko partnerību starp abām valstīm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu