Ar fordiņu ielido grāvī un apmet kūleni

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Ne katrs ir dzimis, lai prastu meistarīgi braukt pa grantētu un līkumotu ceļu.  

Grantēto ceļu starp Lādezeru un Lādi parasti izvēlas tikai vietējie iedzīvotāji un daži baļķvedēju šoferi. Trešdien pirmo reizi šeit brauca arī Kārlis ar Ford automašīnu. Viņš bija ceļā pie kolēģa, taču galamērķī tā arī nenonāca, jo 10 kilometrus pirms plānotā brauciena beigām piedzīvoja avāriju, ziņo Degpunktā. 

Par vienu no avārijas cēloņiem uzskatāma galvenā ceļa strauja virziena maiņa nepārredzamā vietā. Proti, uzbraucis uzkalniņā, Kārlis novēloti sapratis, ka galvenais ceļš aiziet gandrīz 90 grādu pagriezienā. Viņš griezis stūri, taču bijis jau par vēlu - ģimenes auto Ford S-Max iebraucis aptuveni 4 metrus dziļā grāvī. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Tāpat Kārlis atklāj, ka viņš mašīnā nav bijis viens. Bez viņa minivenā atradušās vēl trīs kolēģes.

"Ieslīdēja iekšā un pēc tam lēnām apgāzās. Tie krūmi acīmredzot piebremzēja to velšanos," stāsta Kārlis.

Atbildīgā attieksme pret drošības pasākumiem pasargāja vadītāju un pasažieres no nopietnām traumām. Visi mašīnā sēdošie brīdī, kad tā nobrauca no ceļa un apmeta kūleni, bija piesprādzējušies. Visi arī spēja saviem spēkiem izkļūt no spēkrata. Uz avārijas vietu izsauktie mediķi konstatēja, ka neviens uz slimnīcu nav jāved. 

"Policija atbrauca, sarakstīja visus papīrus, dzēris es neesmu, tā ka tur problēmu nav. KASKO apdrošināšana ir," piedzīvoto nosvērti atstāsta autovadītājs. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu