Tihanovska piedāvājusi Lukašenko imunitāti (31)

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Trimdā esošā Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska piedāvājusi Aleksandram Lukašenko imunitāti no kriminālvajāšanas varas nomaiņas gadījumā Baltkrievijā.

Tihanovska vizītes laikā Slovākijā pavēstīja, ka nevar piedot Lukašenko viņa noziegumus, taču apzinās, ka imunitātei viņam jākļūst par daļu no sarunām par varas nodošanu.

"Ja par risinājumu kļūs tas, ka viņš aizbrauks kaut kur uz jūru un pavadīs tur laiku, tad tas ir pieņemami," pavēstīja Tihanovska.

Viņa vizītes laikā Bratislavā tikās ar ārlietu ministru Ivanu Korčku, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, politologiem un žurnālistiem.

Šonedēļ Tihanovska Berlīnē tikās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

Kā ziņots, Baltkrievijā jau divus mēnešus turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāki tūkstoši cilvēku, bet vairāki simti ievainoti.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī ES un citas rietumvalstis.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu