Kā suni sagatavot medībām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Medību suņu audzēšana un apmācība
Medību suņu audzēšana un apmācība Foto: avots.lv

Apgādā "Avots" klajā laista Aivara Siliņa grāmata “Medību suņu audzēšana un apmācība”. 

Tā kā likumdošana nosaka, ka Latvijā atļauts doties medībās tikai ar apmācītiem medību suņiem, ir izveidota tam piemērota suņu šķirne – Latvijas dzinējsuns. Protams, tiek ievesti arī dažādu šķirņu suņi no citām valstīm, tālab grāmatā aplūkota gan vispārējā dzīvnieku apmācība, gan atsevišķu šķirņu fiziskās un rakstura īpatnības. Lai arī izdevums koncentrējas tieši uz medību suņu treniņiem, tas palīdzēs izprast, kā pareizi kopt, audzēt un apmācīt suņus kopumā.

Autors aplūko visas ar suņu turēšanu saistītās tēmas, piemēram, kā suni pareizi barot – kādus produktus izvēlēties, cik daudz dzīvniekam dot, kā ēdināt mazus kucēnus un to mammas. Runājot par apstākļiem, protams, ir ideāli, ja suns dzīvo ārā, ja tam ir iespēja labi izskrieties brīvā dabā. Taču tas ne vienmēr ir iespējams, tālab grāmatā uzzinām arī to, kā un kur labāk iekārtot dzīvnieka “migu”, ja tas mitinās kopā ar ģimeni.

Medību suņu audzēšana un apmācība
Medību suņu audzēšana un apmācība Foto: avots.lv

Un, pats galvenais, - treniņu programma. Tie, kas jau strādājuši ar suņiem, ir pamanījuši, ka liela nozīme ir gan balss intonācijai, gan saziņai ar suni kopumā.

Ja dzīvniekam apmācība būs nepatīkama, nebūs rezultātu.

Pašai treniņprogrammai ir vairāki posmi, un ir vērts tos iziet tos soli pa solim, lai treniņi precīzi atbilstu dzīvnieka vecuma grupai un uztveres spējai. Grāmatā būs iespēja uzzināt, kā izraudzīties apmācības palīglīdzekļus, kā pieradināt dzīvnieku pie auto, kā iemācīt iet pavadā, kā novērst nevēlamus ieradumus un kā jauno palīgu sagatavot tieši medībām.

Grāmata pieejama grāmatnīcās un www.avotsabc.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu