Hyundai Kona ar vienu uzlādi nobrauc vairāk nekā 800 kilometru

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Tīri ziņkāres pēc Hyundai veica eksperimentu, cik tālu var aizbraukt elektriskā KONA ar vienu uzlādes reizi, ja pienācīgi sagatavojas. 

Eksperiments norisinājās vēsā 6.oktobra rītā Audri trasē Pērnavā un tika veikts ar divām standarta Hyundai KONA, kam uzstādīts 64 kWh akumulators. Rūpnīcas informācija liecina, ka šāds auto atbilstoši vispasaules harmonizētajai vieglo auto testu procedūrai (WLTP) vidēji patērē 14,7 kWh/100 km.

Foto: Publicitātes foto

Slēgtā trasē ar izslēgtu gaisa kondicionētāju un citām komforta sistēmām patēriņš bija ievērojami mazāks un nobrauktais attālums - krietni lielāks. Proti, aizzīmogota KONA Pērnavā pēc atvienošanas no elektrotīkla spēja nobraukt 874,9 km jeb gandrīz 300 km vairāk nekā norādīts tehniskajos datos (484 km). Tās vidējais patēriņš bija 7,4 kWh/100 km. Otrs eksperimenta dalībnieks patērēja 7,5 kWh, tādēļ apstājās ātrāk - pēc nobrauktiem 836,9 km.

Jāteic gan, ka maksimālā nobraukuma tests nebija diez cik interesants. Lai arī tas norisinājās sacīkšu trasē, lielāko attālumu veikušais auto tajā pavadīja 35 stundas. Tātad brauca ar aptuveni 25 km/h vidējo ātrumu. Otrajā vietā klasificētā KONA trasē pavadīja gandrīz 34 stundas.

Var piebilst, ka vienlaikus ar KONA, Audru trasē patēriņa eksperiments tika veikts arī ar IONIQ, kam ir 38 kWh. Šis auto ar uzlādes reizi nobrauca 529,4 km, vidēji patērējot 7,1 kWh, kamēr rūpnīcas oficiālais rādītājs ir 13,8 kWh.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu