Ministre: Covid-19 ierobežošanas veidi tiek noteikti, ņemot vērā vīrusa "nacionālās īpatnības" (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un veselības ministre Ilze Viņķele piedalās preses konferencē
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš un veselības ministre Ilze Viņķele piedalās preses konferencē Foto: Paula Čurkste/LETA

Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumi Latvijā tiek veidoti, analizējot infekcijas izplatības "nacionālās īpatnības", šodien valdības ārkārtas sēdē paziņoja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Politiķe skaidroja, ka, balstoties uz ekspertu ieteikumiem, izstrādāti vairāki papildu ierobežojumi, kas veidoti, analizējot infekcijas izplatības "nacionālās īpatnības". Šādas īpatnības iezīmējot to, ka saslimšana pārsvarā notiek darba kolektīvos un skolās. Vērtējot inficēto vecuma grupas, tie ir jaunāki cilvēki.

"Tā ir Latvijas pieejas - lai izvairītos no visas valsts karantinizēšanas, specifiskus ierobežojumus nosakām lokāli kādas pašvaldības ietvaros, cerot, ka šāda pieeja būs pietiekami efektīva. Ja nē, tad ierobežojumus attiecināsim visas valsts mērogā," brīdināja ministre.

Epidemiologs Jurijs Perevoščikovs uzsvēra, ka ir svarīgi vērst uzmanību uz to, ka regulāri atkārtojas līdzīgas situācijas darbavietās, tāpēc svarīgi ir stiprināt darbinieku aizsardzību pret inficēšanos.

Kā vēstīts, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs piektdien mediju pārstāvjiem atzina, ka Covid-19 ierobežojošie pasākumi, kādi jau ir spēkā Kuldīgas novadā un Daugavpilī, būtu ieviešami vēl vairākās pašvaldībās.

Speciālisti ierosinājuši papildu ierobežojos pasākumus uz noteiktu laiku, lai preventīvi neļautu infekcijai izplatīties caur sociāliem kontaktiem.

Viņš skaidroja, ka mērķtiecīgi pasākumi nepieciešami tajās teritorijās, kur saslimstība pieaug un situācija ir apdraudoša. Patlaban šādi pasākumi ir spēkā Daugavpilī un Kuldīgas novadā, un epidemiologi iesaka paplašināt ierobežojošos pasākumus, ieskaitot arī interešu izglītības nodarbību ierobežošanu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu