Gājienā baltkrievu sieviešu atbalstam Rīgā piedalīsies arī viena no Baltkrievijas opozīcijas līderēm (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Baltijas ceļa atceres pasākums Baltkrievijas tautas atbalstam
Foto: Baltijas ceļa atceres pasākums Baltkrievijas tautas atbalstam Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sestdien Rīgā notiks gājiens baltkrievu sieviešu atbalstam, kuru solījusi apmeklēt arī viena no Baltkrievijas opozīcijas līderēm Veronika Cepkalo, pavēstīja akcijas organizatoru pārstāve Darja Skakovska.

Gājiens sāksies plkst.13 Vērmanes dārzā un noslēgsies pie Latvijas Nacionālās operas nama.

Skakovska pavēstīja, ka baltkrievu sieviešu atbalsta gājieni sestdien notiks arī citviet Eiropā, lai izrādītu solidaritāti ar baltkrievu sievietēm un Baltkrieviju kopumā. Parasti sestdienās Baltkrievijā notiek sieviešu gājieni, bet svētdienās - gājieni, kuros piedalās cilvēki no visas valsts.

Skakovska akcentēja, ka aizvadīto nedēļu laikā sieviešu gājienos notikušas zvēriskas aizturēšanas un, lai atbalstītu tās sievietes, kas katru sestdienu dodas gājienos Minskā, notiks atbalsta akcijas arī citās Eiropas valstīs.

Akcijas organizatoru pārstāve norādīja, ka Cepkalo izrādījusi interesi gājienu apmeklēt, un plānots, ka akcijā viņa piedalīsies jau no paša sākuma, Vērmanes dārzā.

Atbalsta akcijā var piedalīties ikviens. Dalībnieki ir aicināti ģērbties baltās un sarkanās drēbēs. Skakovska atzīmēja, ka, ja cilvēki vēlas pievienoties, to var izdarīt arī gājiena laikā. Viņa akcentēja, ka gājiens ir privāta iniciatīva un gājienu organizē Rīgā dzīvojošo baltkrievu kopienas pārstāvji.

TVNET jau vēstīja, ka Baltkrievijā jau divus mēnešus turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāki tūkstoši cilvēku, bet vairāki simti ievainoti.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī Eiropas Savienība un citas rietumvalstis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu