Rinkēvičs neatbalsta lielāku komandējumu izdevumu samazināšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) neatbalsta Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu būtiski samazināt valsts pārvaldes komandējumu izdevums 2021.gadā.

Ministru kabinets piektdien ārkārtas sēdē atbalstīja grozījumus Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā, atsakoties no kritizētās idejas ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli.

Iepriekš bija plānots, ka vieglo automobiļu reģistrācijas nodokļa ieviešana valsts budžetā ļautu iekasēt papildus 12 miljonus eiro, tādēļ finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) norādīja, ka līdz nākamai nedēļai FM būs jārod iespējas, kā kompensēt šo budžeta iztrūkumu.

Kā vienu no finansējuma avotiem Reirs minēja iespēju vēl vairāk samazināt valsts pārvaldei 2021.gada budžetā paredzētos līdzekļus komandējumiem. Līdz šim valdība pieņēmusi lēmumu par 20% samazināt komandējuma izdevumus 2021.gadā, tādējādi ietaupot 2,72 miljonus eiro. Reirs rosināja šos izdevumus samazināt vēl par 20%.

"Samazināt izdevumus komandējumiem par vēl 20% ir iespējams, jo ātrāk par aprīli un maiju komandējumos nebrauksim," skaidroja finanšu ministrs.

Savukārt ārlietu ministrs nepiekrita paustajam, ka valsts pārvaldes komandējumi tik drīz neatsāksies. Rinkēvičs norādīja, ka viņš jau tagad dodas komandējumos gandrīz pirmskrīzes režīmā.

Ārlietu ministrs uzskata, ka vairāk samazināt 2021.gadā plānotos komandējumu izdevumus nav iespējams, aicinot FM meklēt citus papildu finansējuma avotus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu