Premjers norāda uz stratēģijas trūkumu Covid-19 apkarošanā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Piektdien valdības ārkārtas sēdē lemjot par jauniem Covid-19 izplatības ierobežojumiem, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja uz stratēģijas trūkumu vīrusa apkarošanā, vienlaikus mudinot uz plašāku sejas maksu lietojumu.

Saistībā ar Covid-19 izplatību Latvijā premjers pauda virkni bažu. Premjeru uztrauc, ka vīrusa izplatība notiek straujāk, nekā valsts spēja uz to reaģēt. "Man sāk likties, ka kaut kur kaut kas notiek, un tad mēs reaģējam, nosakot ierobežojumus. Šodien Covid-19 izplatība ir konstatēta jaunos novados un, ticamākais, rīt būs vēl kāds novads," pauda Kariņš, aicinot situāciju vērtēt plašāk.

Kā vienu no risinājumiem premjers piedāvāja apsvērt iespēju plašāk lietot sejas maskas. Viņa vērtējumā, prasība par sejas masku lietošanu sabiedriskajā transportā ir bijusi veiksmīga, tāpēc, Kariņa ieskatā, vajadzētu aktīvāk mudināt sejas masku lietojumu darba kolektīvos.

"Mums ir jāpanāk, ka sabiedrība izprot nepieciešamību būt piesardzīgiem, savukārt darbavietās jāiedzīvina tie drošības pasākumi, kas jau tagad ir spēkā. Piemēram, kopš Rīgā ir prasība pēc sejas masku lietošanas sabiedriskajā transportā, es secinu, ka lielākā sabiedrības daļa ir gatava sekot noteikumiem," sprieda Ministru prezidents.

Arī finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) piekrita, ka sejas maksas būtu lietojamas plašāk. "Skaidrs, ka darba kolektīvi nepilda prasības par maskām. Kāpēc to pildīt, ja veselības nozares pārstāvji saka, ka maskas nedod gaidīto rezultātu. Visā Eiropā valkā maskas un tas cilvēks, kurš to nenēsā, tiek uztverts kā drauds sabiedrības veselībai," pauda Reirs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu