Ziemeļkoreja armijas parādē demonstrē jaunu starpkontinentālo raķeti (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkoreja sestdien Phenjanā sarīkojusi vērienīgu armijas parādi par godu valdošās Korejas Darba partijas 75.gadadienai, redzams Ziemeļkorejas televīzijas pārraidītajos kadros.

Tās gaitā demonstrēta milzīga jauna starpkontinentālā ballistiskā raķete, norāda analītiķi.

Raķete atradās uz 11 asu transportiera. Kā tviterī norādīja Amerikas Zinātnieku federācijas pārstāvis Ankits Panda, tā ir pasaulē «garākā ar auto transportējamā šķidrās degvielas raķete».

Raķetes izmēģinājums varētu notikt ap ASV prezidenta inaugurācijas laiku, šādi paužot signālu Donaldam Trampam vai Džo Baidenam.

Foto: EPA/Scanpix

Pirms starpkontinentālās raķetes parādē tika demonstrēta raķete «Pukguksong-4a» - jauna no zemūdenes izšaujama raķete, kas varētu kļūt par jaunu dimensiju Ziemeļkorejas arsenālā. Tas, kā skaidro izolētās valsts līderi, tai ir vajadzīgs, lai atturētu ASV agresiju.

Dienvidkorejas Apvienotā štābu priekšnieku komiteja norādīja, ka parāde notikusi rītausmā, bet televīzijā pārraidīts tās ieraksts.

Iemesls, kāpēc parāde rīkota rītausmā, varētu būt saistīts ar neviennozīmīgo koronavīrusa situāciju, pieļauj Dienvidkorejas mediji.

Ziemeļkorejas varasiestādes šādā veidā varēja sapulcēt mazāk ļaužu, tādējādi mazinot Covid-19 vīrusa izplatības riskus.

Šonedēļ medijos jau izskanēja pieņēmumi, ka sestdien Phenjanā gaidāma plaša militārā parāde.

Tika arī prognozēts, ka parādes gaitā Phenjana demonstrēs savus jaunākos un modernākos ieročus.

Kā liecināja satelītattēli tīmekļa vietnē «38North», parāde par godu valdošās partijas gadadienai tika gatavota vērienīga.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu