Lukašenko ticies ar aizturētajiem opozicionāriem (6)

LETA/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @belteanews

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko sestdien Valsts drošības komitejas izmeklēšanas izolatorā ticies ar aizturētajiem opozīcijas Koordinācijas padomes un apvienotā opozīcijas štāba pārstāvjiem, vēsta prezidentam tuvais lietotnes "Telegram" kanāls "Pul Pervogo".

"Tur viņš četrarpus stundas runāja ar minētajiem pārstāvjiem, kas atradās izmeklēšanas izolatorā. Prezidenta mērķis - uzklausīt visu viedokli," teikts kanālā.

"Sarunas saturu dalībnieki ar kopīgu lēmumu paturēja slepenībā."

Kanālā vienīgi citēts Lukašenko teiktais, ka "konstitūciju ielās neuzrakstīsi".

Spriežot pēc fotogrāfijas, kas ievietota kanālā, sanāksmē piedalījās bijušais prezidenta vēlēšanu kandidāts Viktors Babariko un viņa dēls Eduards, Koordinācijas padomes locekle Lilija Vlasova, Babariko štāba koordinators Jurijs Voskresenskis.

Kā ziņots, Baltkrievijā jau divus mēnešus turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāki tūkstoši cilvēku, bet vairāki simti ievainoti.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī ES un citas rietumvalstis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu