Liepājā skatāma mākslinieka Ilmāra Blumberga darbu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilmārs Blumbergs
Ilmārs Blumbergs Foto: No "Blumberga fonda" privātā arhīva

No 10. oktobra galerijā "Romas dārzs", Zivju ielā 3, Liepājā, skatāma mākslinieka Ilmāra Blumberga (1943-2016) darbu izstāde "Blumbergs Liepājā", kas tapusi sadarbībā ar "Blumberga fondu". Pēc mākslinieka nāves šī ir septītā izstāde, ko organizē fonds, turpinot iepazīstināt skatītājus ar mākslinieka talantu un daiļrades dauzdveidību, informē galerijas vadītāja Astra Dzērve.

"Ilmārs Blumbergs, pateicoties saviem eksistenciālajiem un kodolīgajiem mākslas darbiem, savas paaudzes latviešu mākslinieku starpā jau sen kā ir iemantojis ikonas statusu. Tas, kas viņu padara vienlīdz aktuālu kā dzīves laikā, tā arī pēc nāves, ir viņa darbu tematika – kurā ir iekļautas attiecības starp dzīvi, nāvi un indivīdu. Viņš pats ir izteicies, ka galvenie tēli viņa darbos ir MĪLESTĪBA, NĀVE un DIEVS. Ilmāra Blumberga daiļrade sakņojas vispārcilvēcisko patiesību meklējumos, jautājumos un atbildēs mūsu esībai uz zemes.”*

Mākslinieks darbojoties tādās sfērās kā glezniecība, grafika, sietspiede, litogrāfija, instalācija, tēlniecība, dizains, scenogrāfija, kostīmi, fotogrāfija, grāmatu ilustrācijas, monētu dizains, kino, kā arī performances un audioieraksti.

Izstādē iekļauti dažādi mākslinieka darbi, aptverot radošo laika posmu no deviņdesmitajiem gadiem līdz pēdējam periodam – gleznas, objekti, tēlniecības darbi un fotogrāfijas, tādējādi plašais eksponēto darbu spektrs dod skatītājam detalizētu ieskatu mākslinieka daiļradē.

Izstāde galerijā skatāma līdz 2021. gada 30. janvārim. Ieeja bez maksas.

*Citāts no galerijas "Māksla XO" interneta vietnes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu