Nīderlandiešu arhitekti rada pirmo mākslas depo (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Jau 2021. gada rudenī Roterdamā, Nīderlandē tiks atklāts pirmais mākslas depo, kur tiks izstādīti pilnībā visi muzeja krājumā esošie darbi. 

Šā gada rudenī ir sākts pēdējais būvniecības posms milzu spoguļu bļodai Roterdamā. Milzu ēkā vienuviet tiks izstādīti visi Nīderlandes mākslas muzeja "Museum Boijmans Van Beuningen" eksponāti, tai kļūstot par vienu no ietilpīgākajām un vienlaikus apskatāmām mākslas noliktavām pasaulē. Kopumā muzejā būs iespējams izlikt visu 151 000 darbu kolekciju. Neparastās ēkas autori ir nīderlandiešu arhitektu birojs "MVRDV".

Foto: AFP/SCANPIX

Bļodas formas ēka stiepsies 35 metru augstumā, un tās kopējā platība būs 15 000 kvadrātmetru, vēsta arhitektūras ziņu portāls "ArchDaily". Arhitekti ēkas fasādes dizainam ir izvēlējušies tieši spoguļu virsmas, kas ļaus neordinārās formas namam iekļauties apkārtējā vidē, saplūstot ar strauji mainīgo Roterdamas pilsētas ainavu. Kopumā ēkas fasādi klās 1664 spoguļu paneļi, kas aizņems 6609 kvadrātmetrus no ēkas fasādes. 

Foto: AFP/SCANPIX

Interesanti, ka katrs ēkas stāvs būs pielāgots konkrētiem klimatiskajiem apstākļiem, lai sniegtu optimālus apstākļus mākslas darbu uzglabāšanai. Kopumā ēkā būs piecas klimatiskās zonas, vadoties pēc mākslas darbu materiālu specifikas: metāla, plastmasas, organiskie vai neorganiskie materiāli un fotogrāfijas. 

Foto: AFP/SCANPIX

Uz milzu bļodas jumta atradīsies muzeja restorāns un jumta dārzs. Lai izdaiļotu stikla ēku, arhitekti ir paredzējuši uz tās jumta sastādīt 75 bērzus. 


 
 Foto: EPA/SCANPIX
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu