Gobzems pārspīlē: Esplanādē rīkotajā sapulcē piedalījās 300 līdz 400 cilvēku (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki piedalās deputāta Alda Gobzema organizētā sapulcē Esplanādē
Cilvēki piedalās deputāta Alda Gobzema organizētā sapulcē Esplanādē Foto: Ieva Leiniša / LETA

Esplanādē pie Raiņa pieminekļa sestdien, 10. oktobrī, tika aizvadīta deputāta Alda Gobzema pieteiktā sapulce. Lai arī pats politiķis teju apsūdzēja medijus melos, norādot, ka pasākumu apmeklēja vairāk nekā tūkstotis cilvēku, arī Valsts policija norāda, ka pasākumu apmeklējuši no 300 līdz 400 cilvēkiem.

Foto: Ekrānuzņēmums

Valsts policijas pārstāve Krista Andersone portālam TVNET pastāstīja, ka sestdien, 10. oktobrī, Esplanādē organizētajā sapulcē pulcējās aptuveni 300 – 400 cilvēku. Sapulce aizritējusi mierīgi, bez starpgadījumiem.

 Gobzems organizēja sapulci, kurā politiķis aicināja pulcēties "cilvēkus, kurus neapmierina esošās varas attieksme pret sabiedrību".

Gobzems iepriekš pauda, ka aicina pasākumā piedalīties visu partiju un profesiju cilvēkus, kuri ir neapmierināti ar esošās varas attieksmi pret sabiedrību. Politiķis norādīja, ka aicinās dalībniekus pasākumā publiski izteikties.

Deputāts izteicās, ka attiecībā uz plānoto pasākumu viņš saskata trīs iespējamos scenārijus. Ja uz pasākumu ieradīsies 100 cilvēki, Gobzems tajā pašā dienā aiziešot prom no politikas. Ja atnāks 1000 cilvēki, tad politiķis būšot pilnībā pārliecināts, ka sabiedrību jāturpina "modināt", savukārt 10 000 dalībnieku liecinātu, ka pārmaiņas nav tālu, norādīja politiķis. Šodienas pasākums neesot saistīts ar jaunās partijas gaidāmo dibināšanu, pauda deputāts.

Politiķis akcentēja, ka partija netiek veidota "klasiskā izpratnē", apvienojot atpazīstamus cilvēkus, bet gan dažādus iedzīvotājus, gan turīgākus, gan mazāk turīgus, lielākoties privātā sektorā strādājošos, arī mazos un vidējos uzņēmējus un atsevišķus valsts sektora darbiniekus. Lielākā daļa atbalstītāju ir vecumā no 30 līdz 50 gadiem, reizē partijā vēlas darboties arī jaunāki iedzīvotāji un vecāka gada gājuma cilvēki, piebilda Gobzems.

Gobzems akcentēja: ja iedzīvotāji grib izmainīt valsti, tad viņiem ir jābeidz gaidīt izmaiņas, jo "izmaiņas esat jūs paši", un aicināja cilvēkus 10.oktobrī "atrasties ielās".

Kā ziņots, Saeimas deputāts Gobzems 22.novembrī solījis dibināt jaunu politisko partiju. Gobzems pagājušajā gadā tiks izslēgts no partijas "KPV LV".

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu