Pārdošanā nonākusi šarmanta lauku māja Rankas pagastā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Gulbenes novada Rankas pagastā - vietā, kur tuvumā nav citu viensētu un kaimiņu, kur plešas elpu aizraujoši un zaļi plašumi, atrodas ar mīlestību iekopta un veidota lauku viensēta.

"Vecrozu" dzīvojamā māja atrodas pakalnā, no kura paveras neticams panorāmas skats uz 0,5 ha lielu dīķi, pļavām, mežiem un ābeļdārzu. Turpat blakus slejas plaša viesu māja, divstāvu pirts ēka un šķūnis. Patlaban īpašumam tiek meklēti jauni saimnieki.

Foto: city24.lv

Zemes īpašums sastāv arī no lauksaimniecības un meža zemes, kas īpašniekam sniegs plašas lietojuma iespējas. Zemes kopējā platība sasniedz 19,2 hektārus, tajā skaitā lauksaimniecībā izmantojamā zeme ir 10,1 hektārs, bet meži - seši hektāri. Iežogotā teritorija ir apmēram viena hektāra platībā.

Foto: city24.lv

Divstāvu dzīvojamās mājas kopējā platība ir 263,7 kvadrātmetri. Ēkas pamati ir laukakmeņu mūris, bet ārsienas un pārsegumus sedz koks. Mājai ir centralizētā gāzes apkure, savukārt atpūtas telpā izbūvēts kamīns. Īpaša nianse ir iespaidīgais griestu augstums, proti, augstākajā vietā 2,40 metru.  

Foto: city24.lv

Vienstāva viesu mājas kopējā platība ir 151,7 kvadrātmetri. Arī viesu māja nodrošināta ar centralizēto gāzes apkuri un paredzēta vieta ar malku kurināmam kamīnam. Saimniecības telpa ar bīdāmo durvju palīdzību apvienojama ar pārējo mājas daļu, veidojot platību viesību rīkošanai. Uz ēkas jumta stāvu ved kāpnes, kur iespējama otrā stāva izbūve. Arī šeit ir visai iespaidīgs griestu augstums - 2,60 metri. Savukārt pirts ēkas platība ir 73,2 kvadrātmetri, un tā izbūvēta divos stāvos.  

Foto: city24.lv

"Vecrozas" atrodas sešu kilometru attālumā no Jaunpiebalgas, 45 kilometri no Gulbenes, 32 kilometri no Smiltenes, savukārt attālums līdz Rīgai - 135 kilometri.

Foto: city24.lv
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu