Ko gaidīt no nākamās paaudzes iPhone (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Tīmeklī plaši sastopams Apple iPhone 12 Pro Max attēls
Tīmeklī plaši sastopams Apple iPhone 12 Pro Max attēls Foto: Publicitātes foto

Otrdien vakarā plkst.20 pēc Latvijas laika Apple prezentēs vairākus jaunumus, no kuriem lielākā uzmanība noteikti tiks veltīta viedtālruņiem.

Gaidāmās inovācijas Apple pagaidām slēpj diezgan veiksmīgi, taču vairāk vai mazāk ticami minējumi un ziņas par nākamās paaudzes iPhone tāpat jau ir noplūdušas publiskajā telpā.

Viens no svarīgākajiem jaunumiem, kas gūs (varbūt arī negūs) apstiprinājumu otrdien vakarā, ir vēl viens telefons jau tā plašajā iPhone klāstā. Kā zināms, Apple dibinātājs Stīvs Džobss bija pārliecināts, ka viedtālrunis ar 3,5 collu ekrānu ir viss, kas lietotājam ir vajadzīgs un būs vajadzīgs. Pretēji nelaiķa uzskatiem pēc viņa nāves telefoni tomēr kļuva aizvien lielāki un lielāki, un daudziem tagad pat nepieciešama speciāla somiņa, maciņš vai ietvars.

Foto: Apple

Mēnešiem ritot un gadiem ejot, auga ne tikai tiešo un netiešo konkurentu viedierīces. Arī iPhone no oriģinālā telefona ar 3,5 collu ekrānu pamazām ir izaudzis līdz ķieģeļa izmēra telefonam ar 6,5 collu ekrānu 158 x 77,8 mm korpusā (Apple iPhone 11 Pro Max). Par prieku cilvēkiem, kas varētu lūkot pēc iespējas atgriezties pie saknēm, kā arī maksāt mazāk par telefonu, kurš spēj daudz un ir ērti pārnēsājams kabatā, Apple jaunajā viedtālruņu paaudzē bez iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max un iPhone 12 varētu iekļaut ierīci ar apzīmējumu mini.

Vai tāda būs un kāda tā būs, redzēsim jau rīt. Katrā ziņā tā ir viena no baumām, kas daudzos nozares tīmekļa izdevumos izskanējusi saistībā ar gaidāmo iPhone 12 saimi. Interesants būtu arī šāda telefona pozicionējums, jo pavisam svaigs ir 4,7 collu iPhone SE, kas iznāca tikai šā gada aprīlī un šobrīd sildās daudzu apmierinātu lietotāju kabatās.

Nākamā bauma, kas patiesībā nemaz nav nekāds pārsteigums, ir 5G datu pārraides tīkla atbalsts. Lai gan tīkla pārklājums šobrīd vēl ir niecīgs, 5G tehnoloģijas, spītējot visiem sazvērestības teoriju piekritējiem, attīstās un līdz ar to tiek pilnveidotas arī mūsu saziņas ierīces. Vai 5G atbalsts būs visos jaunajos Apple telefonos vai tikai dažos, vai tiks izdalīts atsevišķā telefonu modeļu līnijā, arī uzzināsim 13.oktobra prezentācijā.

Bez tā klīst runas, ka jaunajiem telefoniem būs nākamās paaudzes čipsets A14 ar vēl smalkāku 5 nanometru (šobrīd 7 nm) arhitektūru, uzlabotas kameras ar "gaišākām" lēcām un lielākiem sensoriem, kā arī korpusa dizains, kas līdzināsies iPhone 4 ar stiklu priekšā un aizmugurē un metāla rāmīti apkārt. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu