"Mūsu mājas ir Latvija!" Liepāja ar aizkustinošu video pārcērt "Jerusalema" izaicinājuma ķēdi (17)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Vēju pilsēta Liepāja pārcirtusi "Jerusalema" trakumu Latvijā, kā atbildi uz Ventspils un Cēsu mesto izaicinājumu izveidojot video ar Liepājas Universitātes tautas deju kolektīvu.

"Paldies Ventspils un Cēsu pilsētām par izaicinājumu, mēs to pieņemam. Jeruzaleme ir jauka pilsēta, bet mūsu mājas ir Latvija un Liepāja. Mums ir pašiem savas, bagātas un varenas kultūras tradīcijas - tādēļ aicinām sajust prieku un pozitīvu kopā būšanu, izdejojot mūsu pašu dziesmas un dejas.

Paldies liepājniecei Rasai Bugavičutei-Pēcei par spēcīgajiem dziesmas vārdiem un mūsu jaudīgajiem Liepājas Universitātes tautas deju kolektīva “Banga” dejotājiem par skaisto dejas izpildījumu. Brīnišķīgi, ka pati dziesmas vārdu autore arī pievienojās dejotāju pulkam!" vēsta pilsētas oficiālā lapa "Facebook".

Dziesmas autors ir Raimonds Tiguls, horeogrāfija - Rita Spalva.

"Jerusalema dejas izaicinājums" ir globāla aktivitāte, kuras laikā cilvēki visā pasaulē vienojas kopīgos deju soļos izpildītāja "Master KG" dziesmas "Jerusalema" mūzikas pavadījumā.

Izaicinājums radies un ieguvis popularitāti pēc tam, kad šādu video uzfilmēja deju grupa Angolā. Pilsētām, kolektīviem un draugu lokiem izaicinot citam citu, šī deja iemantojusi milzu popularitāti visā pasaulē.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu