Pabeigta naftas piesārņojuma savākšana Daugavā pie Ķīpsalas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rindu mājas Ķīpsalā Daugavas krastā. Ilustratīvs attēls
Rindu mājas Ķīpsalā Daugavas krastā. Ilustratīvs attēls Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas brīvostas atbildīgie dienesti pabeiguši naftas piesārņojuma savākšanu Daugavā pie Ķīpsalas, pavēstīja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāve Liene Ozola.

Kopumā, izmantojot vakuummašīnu sūkņus, savākti apmēram desmit kubikmetri ūdens un naftas produkta maisījuma. Patlaban uzsākta piesārņojuma utilizācija.

Ap piesārņojuma vietu papildu drošībai līdz rītam vēl atradīsies arī absorbējošās bonas.

Ozola arī norādīja, ka Rīgas brīvostas pārvaldes uzdevums ir rūpēties par ostas akvatorijā konstatētu piesārņojuma seku likvidēšanu. Darbus pēc pārvaldes pasūtījuma veic Rīgas brīvostas flote.

Kā ziņots, Daugavā svētdien konstatēts nezināmas izcelsmes vielas plankums 500 metru garumā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst16.33 VUGD saņēma izsaukumu uz Balasta dambi, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju Daugavā uz ūdens virsmas bija konstatēts nezināmas izcelsmes vielas plankums 500 metru garumā.

Ar drona palīdzību tika apsekota akvatorija un divās vietās uzstādītas norobežojošās bonas 150 metru un 15 metru garumā.

Darbu notikuma vietā turpināja Ostas policija un Valsts vides dienests (VVD).

VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kļaveniece stāstīja, ka notikuma vietā strādāja VVD, VUGD un Rīgas Brīvostas pārstāvji. Daugavā tika izvietotas naftas produktu absorbējošās bonas, piesārņojumu pretī Balasta dambim 72 izdevās ierobežot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu