Mazs, lēns, bet tāpat bīstams jeb jaunietis ar mopēdauto notriec sievieti (15)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Uz regulējamās gājēju pārejas Brīvības gatvē, netālu no tramvaju galapunkta, kādai elektriskā skrejriteņa vadītājai piektdien negaidīti uztriecās vieglais auto

Sieviete atceras, ka brauktuvi šķērsoja pie zaļās luksofora gaismas un kaut ko tādu no spēkrata vadītāja vienkārši negaidīja. Pēc trieciena sieviete nokrita no braucamrīka, sāpīgi atsitoties pret asfaltu. Kundze saka, ka vainīgais braucējs, redzot, ka savainojis cilvēku, avārijas vietā neapstājās un pa Brīvības gatvi turpināja ceļu Teikas virzienā. Cietusī nekavējoties piezvanīja savam vīram un izsauca ātro palīdzību.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

"Piezvanīja, bija šausmās no piedzīvotā. Mēs ar dēlu sēdējām mājās. Es visu pametu, apģērbos, paņēmu mašīnu, un mēs atbraucām līdz šejienei. Konstatējām, ka elektriskais skrejritenis ir bojāts, sievai sasitumi, traumēts plecs, ceļgals. Atbrauca "ātrie", apskatīja viņu," stāsta cietušās vīrs Maksims un piebilst, ka vainīgajam no notikuma vietas aizbraukt lieguši aculiecinieki.

Izrādījās, ka četrriteņu spēkratu vadīja nepilngadīgs jaunietis. Pie braucamā stūres viņš varēja atrasties, jo tas pēc klasifikācijas skaitās mopēds. Tas ir "Aixam" markas mopēdauto ar motoru, kura maksimālā jauda ir četri kilovati jeb aptuveni pieci zirgspēki. Vadīt un piedalīties satiksmē ar šo braucamrīku ir atļauts no 14 gadu vecuma, ja nokārtots teorētiskais un braukšanas eksāmens AM kategorijas tiesību iegūšanai.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu