Vitenbergs: Pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai uzņēmumos, varētu lemt par jauniem atbalsta veidiem (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai uzņēmumos, varētu lemt par jauniem atbalsta veidiem, pieļāva ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

Līdz šim inficēšanās ar Covid-19 tika konstatēta atsevišķos uzņēmumos - "Kuldīgas tekstils", "Forevers" un "Līcis-99". Vaicāts, vai, pieaugot saslimstībai uzņēmumos un tādējādi ietekmējot to darbību, uzņēmumiem netiek plānots kāds atbalsta mehānisms, Vitenbergs atbildēja, ka pagaidām šādi mehānismi nav nepieciešami.

Tajā pašā laikā ekonomikas ministrs atzina, ka gadījumā, ja situācija uzņēmumos pasliktināsies, Ekonomikas ministrija atbalsta iespējas izvērtēs un nepieciešamības gadījumā meklēs iespējas šiem uzņēmumiem palīdzēt.

Vitenbergas arī atgādināja, ka joprojām ir spēkā virkne pavasarī ieviestu atbalsta pasākumu uzņēmumiem.

Tāpat ekonomikas ministrs aicināja uzņēmumos stingri ievērot epidemioloģiskās drošības prasības, piebilstot, ka augsti saslimšanas riski ir tieši ražojošajos uzņēmumos.

"Situācijā, kad epidemioloģiskie riski pieaug, mums ir īpaši jādomā par ražošanas un pakalpojumu sniegšanas saglabāšanu, kā arī mācību nodrošināšanu klātienē. Mums, sabiedrībai, ir jāievēro epidemiologu ieteikumi, lai nodrošinātu ražojošo uzņēmumu pilnvērtīgu darbu. Valsts sektors var pāriet uz attālināto darba režīmu, lai atslogotu sabiedrisko transportu un citas publiskās telpas, mazinot socializēšanās un inficēšanās riskus. Aicinu uzņēmējus un darba ņēmējus ļoti atbildīgi izturēties un ievērot epidemiologu izstrādātās vadlīnijas darba nodrošināšanai Covid-19 pandēmijas laikā," sacīja Vitenbergs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu