Rudens skaļākais darījums NHL: "Blues" kapteinis paraksta septiņu gadu līgumu ar "Golden Knights"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Alekss Petrandželo 2019.gadā izcīnīja Stenlija kausu.
Alekss Petrandželo 2019.gadā izcīnīja Stenlija kausu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Vienu no skaļākajiem darījumiem šajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) starpsezonā izdevies veikt Lasvegasas "Golden Knights" komandai, kas parakstījusi septiņu gadu līgumu ar bijušo Sentluisas "Blues" kapteini Aleksu Petrandželo.

30 gadus vecais kanādiešu aizsargs ar Lasvegasas klubu parakstījis septiņu gadu līgumu, kura kopējā summa ir 61,6 miljoni ASV dolāru. Tas nozīmē, ka ik gadu hokejists saņems 8,8 miljonus dolāru.

Līdz šim visu savu profesionālo karjeru "Blues" sistēmā aizvadījušais Pietrandželo kļuvis par piekto vislabāk atalgoto aizsargu NHL.

TSN hokeja eksperts Pjērs Lebruns ziņo, ka līgumā iekļauts punkts, kas neļauj aizsargu aizmainīt uz citu klubu pirms vienošanās beigusies.

"Golden Knights" pirms līguma parakstīšanas ar Pietrandželo uz Vankūveras "Canucks" aizmainīja aizsargu Neitu Šmidtu, bet pretī saņēma 2022.gada drafta trešās kārtas izvēli. Tas ļāva atbrīvot 5,95 miljonus dolāru, ko izmantot komandas papildināšanai.

Jau iepriekš uz Vinipegas "Jets" devās uzbrucējs Pols Ščastnijs.

Pietrandželo iepriekšējās četras sezonas bija "Blues" vienības kapteinis, 2019.gadā kopā ar šo komandu izcīnot Stenlija kausu.

Pagājušajā sezonā aizsargs 70 regulārā čempionāta spēlēs guva 16 vārtus (labākais rādītājs NHL karjerā) un veica 36 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu