Valsts policijas priekšnieka amatā apstiprina Armandu Ruku (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien Valsts policijas priekšnieka amatā šodien apstiprinājusi Armandu Ruku

Likums paredz, ka VP priekšnieku amatā uz pieciem gadiem ieceļ iekšlietu ministrs pēc tam, kad attiecīgo kandidatūru apstiprinājis Ministru kabinets.

Šodien valdības sēdē iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), iepazīstinot ministrus ar Ruka raksturojumu, norādīja, ka Ruks profesionālajā sfērā tiek raksturots kā amatpersona ar ļoti augstām darba spējām, stratēģisko un loģisko domāšanu, kā arī līdera kvalitātēm. Tāpat viņš tendēts uz kvalitatīvām pārmaiņām un VP modernizāciju.

Ruka piedāvātais skatījums rosina cerību, ka policija kvalitatīvi un jēgpilni tiks modernizēta. Savukārt personiskās kvalitātes liecina par analītisku un stratēģisku domāšanu, kas vērsta uz komandas darbu, nevis personisko ambīciju apmierināšanu.

Ruks savukārt norādīja, ka

"plānu ir daudz, darba būs daudz un man nav ilūziju par to, ka es eju atpūsties".

Ruks apņemas godprātīgi un taisnīgi vadīt VP, kā arī dienestu attīstīt ar visiem iespējamiem līdzekļiem, cik būs viņa spēkos.

Ruka apstiprināšanas process, Ģirģena un Ruka teiktie vārdi aizņēma vien pāris minūtes, jo nevienam no ministriem papildus jautājumi nebija.

Valsts policijas (VP) priekšnieka amata kandidāts Armands Ruks iekšlietu sistēmas dienestā aizvadījis vairāk nekā 24 gadus.

Ruks šogad 6.jūlijā iecelts VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka amatā, bet 12.augustā viņam piešķirta pulkveža pakāpe.

2011.gadā Ruks Latvijas Policijas akadēmijā ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē.

Savukārt izdienas laiks dažādos amatos IeM sistēmā Rukam ir virs 24 gadiem. Amatpersonas novērtējuma rezultāts ir "A1", kas nozīmē, ka viņš atbilst noteiktajām prasībām un Ruku var virzīt iecelšanai augstākā amatā.

IeM, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) un arī pats Ruks nav atklājuši, kādus amatus VP priekšnieka amata kandidāts ieņēmis pirms iecelšanas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka amatā. Ruks teica, ka, ņemot vērā valsts noslēpuma aizsardzību, iepriekš ieņemtos amatus nevar publiski atklāt.

galvenās prioritātes pēc stāšanās amatā Ruks iepriekš minējis cilvēkresursu stiprināšanu, iekšējo procesu optimizāciju un komunikācijas uzlabošanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu