Vairāk nekā divas trešdaļas pirmdien atklāto Covid-19 gadījumu reģistrēti Rīgā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Kopumā 52 no 75 pagājušajā diennaktī atklātajiem saslimšanas ar Covid-19 gadījumiem reģistrēti galvaspilsētā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Līdz ar to Rīgā patlaban ir 576 aktīvi saslimšanas ar Covid-19 gadījumi.

Tikmēr Daugavpilī pagājušajā diennaktī reģistrēti seši inficēšanās gadījumi, kopējam aktīvo saslimšanas gadījumu skaitam sasniedzot 233. Divi inficētie atklāti Krāslavas novadā, kur inficēšanās apstiprināta kopumā 56 iedzīvotājiem.

Tāpat trīs jauni inficēšanās gadījumi reģistrēti Olaines novadā, tādējādi kopējam aktīvo inficēšanās gadījumu skaitam šajā pašvaldībā sasniedzot 47 iedzīvotājus.

Pagājušajā diennaktī atklāts arī viens Covid-19 inficētais Jūrmalā, kur kopumā aktīvo inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 28 iedzīvotājus.

Pa diviem Covid-19 gadījumiem reģistrēts arī Jelgavā un Rojas novadā, kā arī pa vienam gadījumam atklāts Saldus un Stopiņu novadā.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī atklāti kopumā 75 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina SPKC apkopotie dati.

Pēdējās diennakts laikā veikti 4433 Covid-19 izmeklējumi, līdz ar to pozitīvo testu īpatsvars ir sarucis līdz 1,69%. Vēl vakar, vadoties pēc svētdienas datiem, šis rādītājs bija 4,3%. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu