Tihanovska izsaka "tautas ultimātu" Lukašenko režīmam (34)

TVNET/Tut.by
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Baltkrievijas opozīcijas simbols Svetlana Tihanovska otrdien nākusi klajā ar "tautas ultimātu" Aleksandra Lukašenko režīmam, vēsta portāls "Tut.by".

Tihanovska savā "Telegram" kanālā paziņoja, ka pirms diviem mēnešiem baltkrievi balsoja vēlēšanās, bet pēc tam "izgāja ielās, lai atgūtu savas balsis, bet pretī saņēma [gumijas] lodes, stekus, cietuma kameras un ciniskos režīma melus".

Situācija ir pasliktinājusies, pauž Tihanovska. "Jūs mūs vienmēr esat slodzījuši, bet tagad slogāt vēl vairāk. Jūs mūs vienmēr esat baidījuši, bet tagad baidāt vēl vairāk. Jūs vienmēr esat situši vīriešus, bet tagad sitat arī sievietes, bērnus un sirmgalvjus.

Nemēģiniet to uzdot par dialogu. Tas ir valdības terors," norāda Tihanovska.

Viņa pie valdības vērsusies ar trim prasībām. Pirmkārt, Lukašenko jāpaziņo par aiziešanu no amata. Otrkārt, vardarbībai uz ielām ir pilnībā jābeidzas. Treškārt, jāatbrīvo visi politieslodzītie.

Ja prasības netiks izpildītas, "visa valsts mierīgi izies ielās ar tautas ultimātu", prognozē Tihanovska.

Baltkrievijā jau divus mēnešus turpinās protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Protestu gaitā aizturēti vairāk nekā 13 000 cilvēku, bet vairāki simti ievainoti.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%. Opozīcija, balstoties uz dažādām liecībām, uzskata vēlēšanu rezultātus par viltotiem.

Vēlēšanu rezultātus atteikusies atzīt arī ES un citas rietumvalstis.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu