Muita atrod 906 automašīnām paredzētus viltotus riteņu diskus gandrīz miljona eiro vērtībā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Vida Press/Rex Features

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kravu kontroli uz Latvijas-Krievijas robežas, pamatojoties uz aizdomām par intelektuālā īpašuma pārkāpumu, ir aizturējušas 906 "Mercedes" automašīnām paredzētus alumīnija diskus ar "AMG" preču zīmi.

Tiesību īpašnieka pārstāvis ir apstiprinājis, ka preces ir viltotas. Preču zīmes īpašniekam novērstais kaitējums atbilstoši oriģinālu preču vērtībai ir aptuveni 918 000 eiro.

Šī gada 22.septembrī, pamatojoties uz riska analīzes rezultātiem, Terehovas muitas kontroles punkta amatpersonas padziļinātās kontroles veikšanai novirzīja no Krievijas ievestu kravu ar vieglo automašīnu diskiem. Fiziskās kontroles laikā tika atklāts, ka uz diskiem ir norādīta preču zīme "AMG", taču tā noslēpta zem uzlīmēm, tādējādi mēģinot izvairīties no intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpuma atklāšanas. Preču izcelsmes valsts saskaņā ar pavaddokumentiem ir Ķīna.

Foto: VID

VID Muitas pārvalde ir saņēmusi tiesību īpašnieka pārstāvja apstiprinājumu par to, ka aizturētā prece - 906 alumīnija diski ar preču zīmi "AMG" - pārkāpj uzņēmuma "Daimler AG" intelektuālā īpašuma tiesības.

Gada pirmajos deviņos mēnešos muitas kontroles pasākumu rezultātā papildus minētajai kravai ir aizturētas vēl 2679 vienības viltotu automašīnu aksesuāru un daļu, piemēram, ksenona spuldzes, emblēmas, pultis, atslēgu piekariņi.

Savukārt 2019.gadā muita atklāja 60 968 vienības viltotu auto rezerves daļu. Lielākā daļa no tām bija viltotas preces, ar kurām bija pārkāptas uzņēmuma "Volkswagen AG" intelektuālā īpašuma tiesības - filtri, bremžu uzlikas, termoregulatori, sensori, gultņi, slēdži un citas rezerves daļas.

Foto: VID
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu