Bulgāru uzņēmums radījis auto ar neticamiem veiktspējas parametriem (6)

24 elektromotori un 5200 zirgspēki
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Alieno Arcanum
Alieno Arcanum Foto: Alieno Hypercars

Patiesi eksotisku auto raksturo vairāku īpašību kopums. Tam jābūt iespaidīgam, neierastam, ārkārtīgi jaudīgam, ārkārtīgi ātram, nepraktiskam, dārgam. Tāds neapšaubāmi ir bulgāru Alieno Arcanum, kurš visu parametru prasības izpilda desmitkārtīgi.  

Protams, var vīpsnāt par kompāniju, kas uzrodas no zila gaisa un paziņo, ka turpmāk ražos raķetes kategorijas ielas automobili. Tomēr Bulgārijā bāzētais uzņēmums Alieno par sevi lika manīt jau 2018.gadā, tad nedaudz pieklusa, bet nu ir atgriezies ar fantastiski intriģējošām ziņām par savu hipermašīnu.

Haizivis un Zvaigžņu kari dizainā

Tā nodēvēta par Alieno Arcanum un jau ar nosaukumu vien vedina domāt par transportlīdzekli ne no šīs pasaules. Ja paraugās uz automašīnu trīsdimensiju dizaina skicēs, tad nudien nav ne mazāko šaubu, ka tās autori ir noskatījušies ne vienu vien filmu par citplanētiešiem. Tomēr patiesībā auto ir dažādu šobrīd pieejamo tehnoloģiju apkopojums, tikai ekstrēmā izpildījumā.

Alieno Arcanum
Alieno Arcanum Foto: Alieno Hypercars

Auto entuziasti gan noteikti pamanīs, ka Alieno Arcanum līdzinās Lamborghini Aventador, un savās aizdomās nebūs kļūdījušies. 5,24 metrus garais un 2,18 metrus platais auto papildināts ar dažādiem bruņuvestēs izmantotā kevlara, oglekļa šķiedras un alumīnija strukturālajiem elementiem, aktīvo aerodinamiku, un tur, kur Lamborghini atrodas 12 cilindru benzīna motora un pilnpiedziņas transmisija, izvietoti elektropiedziņas sistēmas agregāti.

To iespējamās kombinācijas ir visdažādākās un domātas visdažādākajām gaumēm. Bāzes modelim ir trīs elektromotori uz katru riteni. Visjaudīgākajai versijai savukārt paredzēts uzstādīt pa sešiem elektromotoriem katrā stūrī. Grūti gan iztēloties, kā, tomēr sanāk, ka visspēcīgākais Arcanum ir ar 24 elektromotoriem, ziņo vācu auto motor und sport.

Alieno Arcanum
Alieno Arcanum Foto: Alieno Hypercars

Veiktspēja līdz pat 5221 ZS un 8880 Nm

Bulgāru elektromobiļa modeļu apzīmējumi tikmēr ir RP2, RP3, RP4 un RP5, kur cipariņš norāda uz jaudu, kas noapaļota līdz tūkstošiem zirgspēku. Vājākajā versijā Arcanum attīsta 2610 ZS, bet tam seko RP3 ar 3481 ZS, RP4 ar 4351 ZS un RP5 ar 5221 ZS. Maksimālais griezes moments attiecīgi ir 4440 Nm, 5920 Nm, 7400 Nm un 8880 Nm, savukārt kā absolūti maksimālais ātrums minēti 488 kilometri stundā.

Mašīnai paredzēti trīs dažādas ietilpības akumulatoru bloki. Mazākais ar 60 kWh nodrošina 340 km gaitas rezervi, vidējais 120 kWh bateriju bloks ļauj nobraukt 680 km, savukārt ar 180 kWh bateriju Arcanum autonomija pārsniedzot 1000 kilometrus. 

Alieno Arcanum
Alieno Arcanum Foto: Alieno Hypercars

Uzlāde trīs minūtēs

Arī uzlādes iespēju ziņā bulgāri ir aizsteigušies priekšā visiem Tesla, Porsche un Volkswagen, jo, ja kādam izdotos atrast staciju ar 2700 kW uzlādes jaudu, automobili varētu uzpildīt 3 minūtēs līdz 80% līmenim. Ar 350 kW lādētāju, kas jau ir tuvāks realitātei, uzpildes laiks aizvien ir pieņemami īss - 8 līdz 14 minūtes.

Cik liela baterija, tik liels arī svars. Mazākās baterijas versijā Arcanum sver 1,6 tonnas un ir pielīdzināms vidusmēra automobilim. Ar lielāko bateriju hipermašīna jau nedaudz "velk" uz C1 kategorijas pusi, jo tad auto sver 2,9 tonnas. 

Alieno Arcanum
Alieno Arcanum Foto: Alieno Hypercars

Pasūti un gaidi veselu mūžību

Vai kāds šo auto, ko jau varot pasūtīt, ir arī iegādājies, nav zināms. Pēc Alieno informācijas potenciālie interesenti par 750 000 līdz 1 500 000 eiro šādu auto var iegādāties jau tagad un atkarībā no versijas tas tiks piegādāts 18 līdz 30 mēnešu laikā.

Alieno Arcanum
Alieno Arcanum Foto: Alieno Hypercars
Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu