Ministre: negribam sasniegt Eiropas vidējo 14 dienu saslimšanas rādītāju (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Veselības ministre Ilze Viņķele piedalās preses konference pēc valdības ārkārtas sēdes saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā.
Veselības ministre Ilze Viņķele piedalās preses konference pēc valdības ārkārtas sēdes saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību Latvijā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Covid-19 papildu ierobežojumi tiks ieviesti, jo negribam sasniegt Eiropas vidējo 14 dienu saslimšanas rādītāju vai vēl plašāku slimības izplatību, šodien preses konferencē sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Politiķe norādīja, ka pašlaik vidējais saslimšanas rādītājs Eiropā ir 130,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju, savukārt Latvijā šis rādītājs ir vairāk nekā divreiz zemāks jeb 55,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Bažas raisa, cik strauji Latvijā notiek saslimšanas pieaugums, lai gan reizē tas notiek pie iepriekš zemākā saslimstības sliekšņa Eiropā, pauda ministre.

Vaicāta par masku nēsāšanu noteiktajās vietās no 14.oktobra, Viņķele skaidroja, ka Veselības ministrija (VM) to nekontrolēs, bet tā būs pakalpojumu sniedzēju organizatoriskā atbildība - atgādināt cilvēkiem nosacījumu par maskas obligātu izmantošanu.

Ņemot vērā, ka Ministru kabinets otrdien atbalstīja VM priekšlikumu uz laiku no 17.oktobra līdz 6.novembrim aizliegt kolektīvos sporta treniņus iekštelpās, Viņķele skaidroja, ka fitnesa klubos varēs turpināties individuāla sportošana un cilvēku skaita ierobežojums katrā šādā vietā būs atkarīgs no telpu lieluma, lai varētu nodrošināt distancēšanās nosacījumus.

Politiķe arī informēja, ka saslimšana ar Covid-19 pašlaik ir konstatēja 64 izglītības iestādēs. No skolās inficētajiem 40% ir pedagogi, pavēstīja ministre.

Kā ziņots, turpinoties saslimstības ar Covid-19 pieaugumam, valdība otrdien lēma noteikt stingrākus pulcēšanās ierobežojumus, uzdot valkāt sejas maskas tirdzniecības vietās, stacijās un citviet, kā arī aizliegt uz laiku iekštelpās rīkot kolektīvos sporta treniņus.

Prasība attiecībā uz sejas maskām stāsies spēkā 14.oktobrī, bet citi papildu ierobežojumi - no 17.oktobra, skaidroja veselības ministre.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu