Igaunis ar "fleksi" Rīgā atbrīvojas no riteņu bloķētāja un brauc mājās (14)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pievakarē Ādažu pašvaldības policisti saņēma negaidītu zvanu no kolēģiem Rīgā. Valsts policija lūdza palīdzību notvert kādu Igaunijas pilsoni, kas galvaspilsētā nozaga automašīnas riteņu bloķētāju un aizbēga. Ap septiņiem vakarā patruļas ieņēma vietas uz Tallinas šosejas, bet igaunis tikmēr, neko nenojaušot, tuvojās policijai.

Kā raidījumam Degpunktā atklāja Ādažu pašvaldības policijas priekšnieks Oskars Feldmanis, bloķēšanas ierīce ir aprīkota ar GPS, tādēļ ir viegli izsekot, kurā virzienā mašīna dodas. 

"Lai viss notiktu operatīvāk, sazinājāmies ar Rīgas satiksmes atbildīgo personu, lai skatās, kurā virzienā tā automašīna dodas. Sapratām, ka, izbraucot no Rīgas, mašīna nogriežas Ādažu virzienā. Pašvaldības policija nostājās šosejas malā, pamanīja automašīnu ar norādītajiem numuriem un apturēja to. Mašīnu vadīja Igaunijas pilsonis, un viņam tika palūgts parādīt, vai viņam nav šāda ierīce, ko viņš arī labprātīgi izdarīja, atverot bagāžas nodalījumu," - tā Feldmanis. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Igauņa vadītās Toyota bagāžniekā patiešām mētājās uzņēmuma Rīgas satiksme uzliktais bloķētājs un blakus tam ierīce, ar kuru igaunis bija atsvabinājies no traucēkļa, proti, ar akumulatoru darbināma leņķa slīpmašīna jeb fleksis. Vīrietis policistiem nepaskaidroja, kāpēc to ved sev līdzi automašīnā, bet uzsvēra, ka zadzis todien neko neesot.

Gaidot ierodamies Valsts policiju, apturētais igaunis Ādažu policistiem skaidrojis, ka atradis riteņu bloķētāju pie sava auto un to iemetis bagāžniekā, lai nepiesārņotu ielu.

Rīgas satiksme apgalvo, ka automašīnu šoferi vismaz reizi mēnesī cenšas patvaļīgi atbrīvoties no riteņu bloķētāja, bet to legāli var izdarīt tikai vienā veidā – samaksājot naudas sodu. Riteņu bloķētājs savukārt automašīnai tiek uzlikts tikai tad, ja spēkrata vadītājs nav samaksājis vismaz trīs pēcapmaksas rēķinus jeb soda kvītis par bezmaksas stāvēšanu maksas stāvvietā.

Cik lieli ir Rīgas satiksmei nodarītie zaudējumi, uzņēmums precīzi pateikt nevar, taču tie noteikti ir vairāki simti eiro. 

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu