Vēl vairākas augstas ES amatpersonas nonākušas Covid-19 pašizolācijā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienības (ES) augstākais pārstāvis ārlietās un drošības politikā Žozeps Borreljs un ES krīžu pārvaldības komisārs Janezs Lenarčičs otrdien paziņoja, ka viņi atrodas Covid-19 karantīnā pēc tam, kad Etiopijas apmeklējuma pagājušonedēļ bija kontaktējušies ar cilvēkiem, kuriem jaunā koronavīrusa testi ir pozitīvi.

"Es šajā pēcpusdienā tiku informēts, ka vienam delegācijas loceklim, kas kopā ar mani un Janezu Lenarčiču pagājušonedēļ brauca uz Etiopiju, ir pozitīvs koronavīrusa tests," tviterī pavēstīja Borreljs.

"Kad es svētdien atgriezos, man tests bija negatīvs. Es esmu pašizolējies saskaņā ar noteikumiem un gaidīšu otru testu."

Lenarčičs ierakstīja tviterī, ka ir informēts par to, ka Covid-19 pozitīvs tests ir viņa komandas loceklim, kurš pagājušās nedēļas beigās nebija misijā Etiopijā.

"Saskaņā ar sabiedriskās veselības protokoliem es esmu pašizolējies un strādāju no mājām līdz otrajam testam. Man nav simptomu, un es jūtos labi. Palieciet drošībā!" tvītoja Lenarčičs. 

Beļģija ir izdevusi rīkojumu, ka katram, kurš nonācis kontaktā ar personu, kam Covid-19 tests ir pozitīvs, jāizolējas uz septiņu dienu periodu. 

Līdz šim jaunā koronavīrusa tests bijis pozitīvs tikai vienam no 27 Eiropas Komisijas locekļiem - inovāciju, pētniecības, kultūras, izglītības un jaunatnes komisārei Marijai Gabrielai. 

Gabriela devās karantīnā pēc tam, kad bija kontaktējusies ar saslimušu savas komandas locekli un viņai pašai veikts tests pagājušo sestdien bija pozitīvs. 

Eiropas Komisijas mītnes pilsēta Brisele ir starp pandēmijas vissmagāk skartajām Eiropas lielpilsētām pēc Madrides un Parīzes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu