"Twitter" bloķē Trampa melnādaino viltus atbalstītāju profilus (2)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Sociālajā tīklā "Twitter" apturēta vairāku kontu darbība, kas uzdoti par ASV prezidenta Donalda Trampa un viņa pārvēlēšanas kampaņas melnādaino atbalstītāju profiliem, otrdien pavēstīja uzņēmums "Twitter Inc.", norādot, ka ar šo kontu darbību pārkāpti noteikumi par surogātinformāciju un manipulēšanu ar platformu.

"Mūsu komandas cītīgi strādā, lai izmeklētu šīs aktivitātes un spertu soļus atbilstoši "Twitter" noteiktumiem, ja tiks konstatēts, ka ar šiem tvītiem tiek pārkāpti noteikumi," pavēstīja sociālā tīklā pārstāve sakariem ar presi.

Dažos profilos izmantoti reālu cilvēku attēli, kas neatbilda viņu norādītajiem vārdiem, konstatēja ziņu aģentūra "Reuters".

Profilu vēstījumi bieži bijuši identiski, tajos parādījušās tādas frāzes kā "jā, es esmu melnādainais, un es balsošu par Trampu".

Dažos kontos bija norādīts, ka tie ir armijas veterānu vai likumsargu profili.

Kā norādīja Dienvidkarolīnas štata Klemsonas universitātes mediju dezinformācijas pētnieks Darens Linvils, kas kopš sestdienas pētījis šos profilus, vairāk nekā diviem dučiem profilu kopā bijuši 265 000 retvītu vai pieminēšanu tviterī.

Profilu sekotāju skaits ir atšķirīgs, bet dažiem ir vairāki desmiti tūkstoši sekotāju, norādīja Linvils.

Tramps un republikāņi vēlēšanu kampaņā cenšas izcelt savus melnādainos atbalstītājus, šādi mēģinot iegūt lielāku atbalstu afroamerikāņu elektorātā.

Kaut arī nav nekādu izredžu, ka Tramps varētu saņemt melnādaino vēlētāju balsu vairākumu, pat nelieli panākumi, salīdzinot ar 2016.gadu, varētu kaitēt demokrātu Baltā nama pretendenta Džo Baidena izredzēm tādos svārstīgajos štatos kā Mičigana un Ziemeļkarolīna.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu