Aiztur policistu par kontrabandas cigarešu iespējamu tirdzniecības piesegšanu Rīgas Centrāltirgū (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Valsts policijas amatpersonu par kontrabandas ceļā ievestu tabakas izstrādājumu iespējamu tirdzniecības piesegšanu Rīgas Centrāltirgū.

Aizvadītās nedēļas nogalē IDB aizdomās par tabakas izstrādājumu nelikumīgas realizācijas tirdzniecības piesegšanu aizturējis kādu Valsts policijas Rīgas teritoriālās struktūrvienības amatpersonu, kā arī divas privātpersonas par tabakas izstrādājumu realizēšanu.

Minētā amatpersona tiek turēta aizdomās par kontrabandas ceļā ievestu tabakas izstrādājumu iespējamu tirdzniecības piesegšanu Rīgas Centrāltirgū. Turklāt izmeklēšanas gaitā tika noskaidrots, ka policists, iespējams, ilgstošā laika periodā pēc pieprasīšanas regulāri saņēmis kukuļus no cigarešu tirgotājiem, lai netiktu konstatēts minētais likumpārkāpums normatīvajos aktos noteiktā kārtībā.

Savukārt divas aizturētās privātpersonas, iespējams, organizēja un veica pretlikumīgu tabakas izstrādājumu realizēšanu. Izmeklēšanas darbību laikā pie tirgotājiem tika izņemti 30 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām, kā arī narkotiskās vielas lielā apmērā, kas bija paredzētas realizēšanai.

Visas trīs aizturētās personas atzītas par aizdomās turētajiem, un tām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā policistam noteikts aizliegums pildīt amata pienākumus.

"Kontrabandas ceļā ievesto cigarešu tirdzniecība Rīgas Centrāltirgū, šķiet, ir sabiedrības un arī tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā vismaz kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas pirms vairākām dekādēm. Šo gadu laikā ir daudz diskutēts par šo problēmu, kā arī ir veiktas dažādas šīs situācijas apkarošanas kampaņas, tomēr jāuzsver, ka šī ir cīņa ar sekām, nevis ar cēloņiem," norāda IDB priekšnieks Valters Mūrnieks.

Viņš uzsver, ka šogad rudenī pieņemtie grozījumi Krimināllikumā, kas paredz smagākus sodus par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti, nenoliedzami, ir nepieciešami un var mazināt kontrabandas cigarešu tirdzniecību pašā Rīgas centrā, tomēr šī problēma ir jārisina valstiskā līmenī, un būtisks ir arī ikkatra šo teritoriju uzraugošā Valsts policijas darbinieka godprātīgs un atbildīgs darbs.

Jau ziņots, ka pērn 21.novembrī un 22.novembrī likumsargi Centrāltirgus administrācijas ēkā un citviet veica procesuālās darbības, apkarojot akcizēto preču nelikumīgu apriti. Kopumā aizturētas 12 personas. Četrām personām tiesa piemērojusi apcietinājumu.

Pērn 28.novembrī Rīgas Centrāltirgus vadība uzteica līgumu SIA "Tirdzniecības namam Latgales priekšpilsētā", kura pārvaldītajā teritorijā notika minētā kontrabandas apkarošanas operācija.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu