Pēc diskusijām parlamentā budžeta paketē varētu notikt izmaiņas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars
Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars (AP) neizslēdz iespēju, ka valdībā apstiprinātajā 2021.gada valsts budžeta projektā diskusiju rezultātā parlamentā tiks ieviestas izmaiņas.

Bondars uzsvēra, ka, lai prognozētu, vai un kādas varētu būt papildu izmaiņas budžeta projektā, sākumā uz apjomīgo dokumentu jāpaskatās.

Jautāts, vai tajā tiks pieļautas kādas izmaiņas, Bondars uzsvēra, ka "šis parlaments ir atšķirīgs ar to, ka ir plaša vēlētāju pārstāvniecība", savukārt izmaiņas varētu gan būt, gan nebūt.

"Šis ir noslēdzošais pirmsvēlēšanu budžets. Nākamajā gadā jau būs vēlēšanas aiz stūra," vērtējot iespējamo budžeta izskatīšanas gaitu, atgādināja politiķis.

Kā ziņots, Saeima 2021.gada valsts budžeta paketi izskatīšanai parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai varētu nodot ārkārtas sēdē piektdien, 16.oktobrī, bet komisija darbu pie tā varētu sākt 20.oktobrī.

Bondars aģentūrai LETA skaidroja, ka komisija pie budžeta paketes pirmā lasījuma plāno strādāt 20., 21., 23. un 26.oktobrī, cerot, ka jau 28.oktobrī budžets Saeimā varētu tikt skatīts pirmajā lasījumā.

Pēc budžeta paketes nonākšanas atpakaļ valdībā un sekojoši parlamentā Bondars cer, ka galīgajā lasījumā to varētu pieņemt pēc valsts svētkiem.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) šodien Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA) iesniedza 2021.gada valsts budžeta likumprojektu.

Ministru kabinets otrdien atbalstīja 2021.gada budžeta projektu, kas paredz budžeta deficītu 3,9% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP) jeb 1,2 miljardu eiro apmērā.

No likumprojekta par valsts budžetu 2021.gadam izriet, ka valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi būs 9,579 miljardi eiro, kas ir par 328 miljoniem eiro mazāk nekā 2020.gada budžetā.

Savukārt nākamā gada budžeta izdevumi prognozēti 10,758 miljardu eiro apmērā, kas, salīdzinot ar šī gada budžetu, ir par 744 miljoniem eiro vairāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu