Par seifa zādzību no kāda veikala Āgenskalnā aizturētas divas personas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Nedēļas sākumā Rīgas Zemgales iecirknī tika saņemta informācija, ka Rīgā no kāda veikala Āgenskalnā naktī uz pirmdienu nozagts seifs, kurā atradās apmēram 3000 eiro.

Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumu un pārbaudot veikala videonovērošanas kameru ierakstus, tika noskaidrots, ka zādzību pastrādājis 1988. gadā dzimis vīrietis, kurš ir šā veikala darbinieks. Viņš ar savām veikala atslēgām iekļuvis veikalā un nozadzis seifu ar naudu; tikmēr viņa līdzdalībniece pie veikala novērojusi apkārtni.

Vakar, 13. oktobrī, policisti noskaidroja iespējamo vainīgo personu atrašanās vietu un Ziepniekkalna mikrorajonā abas personas tika aizturētas – 1988. gadā dzimis vīrietis un 1995. gadā dzimusi sieviete.

Aizturētie savu vainu noziegumā atzina un likumsargiem atklāja, ka no nozagtajiem 3000 eiro aptuveni 2000 eiro esot nospēlējuši spēļu zālē. Tāpat pie aizturētajiem tika atrasta atlikusī naudas summa – 1060 eiro. Vīrietis arī likumsargiem pastāstīja un norādīja vietu, kur seifu izmetis, taču tas norādītajā vietā netika atrasts.

Aizturētais vīrietis jau iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā un bijis sodīts par mantiska rakstura noziegumiem, tai skaitā par laupīšanām un zādzībām. Savukārt sieviete iepriekš nav bijusi sodīta.

Par šo gadījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu