Suns Drako kādā Tukuma skolā uziet nelegālas cigaretes (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Šī gada 13. oktobrī policisti sadarbībā ar kinologu un dienesta suni Drako pēc izglītības iestādes iniciatīvas veica pārbaudi vienā Tukuma skolā. Aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu lietošanu uz medicīnas iestādi tika nogādāti 6 skolēni. 

Tāpat suns administratīvās apskates laikā palīdzēja likumsargiem atrast 713 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. 

Otrdien, 13. oktobrī, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa policisti, veiksmīgi sadarbojoties ar kinologu un dienesta suni Drako, kādā Tukuma izglītības iestādē veica profilaktiska rakstura pasākumu ar mērķi pārbaudīt, vai skolēni neatrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē. Suns norādīja uz 6 personām, kuras uz aizdomu pamata par atrašanos narkotisko vielu ietekmē tika nogādātas medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai, un likumsargi pieņēma lēmumu sākt 6 administratīvā pārkāpuma procesus. Šobrīd tiek gaidīti ķīmiski toksiloģiskās izmeklēšanas rezultāti.

Pamatojoties uz Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma 48.panta pirmo daļu par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos vai glabāšanu nelielā apmērā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu lietošanu, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 10 līdz 56 naudas soda vienībām, proti, 50 līdz 280 eiro apmērā.

Tāpat policisti tajā pašā dienā kopā ar suni Drako sankcionētas administratīvās apskates laikā kādā privātmājā atrada 713 cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Par notikušo likumsargi ir sākuši administratīvā pārkāpuma procesu. Pamatojoties uz likuma "Par akcīzes nodokli" 35. panta trešo daļu par tādu tabakas izstrādājumu, kuri nav marķēti ar Latvijas Republikas akcīzes nodokļa markām, izņemot šajā likumā paredzētos gadījumus, uzglabāšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajai personai līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām, proti, 700 eiro.

Valsts policija izsaka pateicību Tukuma izglītības iestādes darbiniekiem par iniciatīvu un sadarbību par skolā veikto pārbaudi un uzsver, ka arī turpmāk dienesta suns tiks iesaistīts likumsargu veiktajos dažādos kontroles pasākumos.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu